Παρ, 26 Δεκ 2025
15.3 C
Kythera

Ο πρώτος μετεωρολογικός σταθμός στα Κύθηρα

From Eleni Charou's blog.

Κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου, στήθηκε ο πρώτος Μετεωρολογικός Σταθμός in Kythera. Στεγάστηκε στο Castle, στο παρατηρητήριο πάνω στην ακρόπολη του φρουρίου, στο πιο επίκαιρο σημείο λόγω της θέσεως και της ορατότητας, το οποίο ανέκαθεν θεωρείται ένα από τα στρατηγικότερα σημεία του νοτίου Αιγαίου.

Το 1930 0 Επιθεωρητής των Μετεωρολογικών Σταθμών, Κων/νος Πηλείδης, τον ανακαίνισε πλήρως και τον εμπλούτισε με καινούργια όργανα. Οι παρατηρήσεις μεταδίδονταν καθημερινά με τον ασύρματο στην Αθήνα.

Από τους τελευταίους, αν όχι ο τελευταίος που μετέδιδε καθημερινά τις παρατηρήσεις του Σταθμού, ήταν ο Θεόδωρος Αρώνης, υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα.

Στη δεκαετία του ’50 είχε εγκαταλειφθεί και χτίστηκε στη Χώρα το μεγάλο κτίριο του Μετεωρολογικού Σταθμού.

Μέχρι τα τελευταία χρόνια φαίνονταν στους τοίχους του παρατηρητηρίου ίχνη από την τοποθέτηση των οργάνων του Σταθμού.

Σήμερα σώζεται ερειπωμένο.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις προσωπικού στον Δήμο Κυθήρων

Ο Δήμος Κυθήρων προχωρά σε νέες προσλήψεις προσωπικού, μέσω...

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων: Ευχαριστήριο

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων, σε συνεργασία...

Ζελένσκι: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με ευχή να πεθάνει ο Πούτιν

Σε ένα φορτισμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας...

Χριστούγεννα στον κόσμο

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του για...

Στις 39.074 θέσεις η χωρητικότητα στον Βοτανικό

Τα έργα για τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού «σπιτιού»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img