Πέμ, 15 Ιαν 2026
13.9 C
Kythera

Ο Κουτσούμπας φέρνει στη Βουλή τη δράση του «κυρίου» στο ΑΠΘ που προκάλεσε επέμβαση των ΜΑΤ

«Αλήθεια, θα τοποθετηθεί κάποιος, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με σειρά βίντεο που τουλάχιστον προκαλούν πολλά ερωτηματικά και ταυτόχρονα την οργή και αγανάκτηση όσων το έχουν δει, για τη δράση “ενός κυρίου – μπροστινού” των δυνάμεων των ΜΑΤ που “πρώτα τις προκαλεί” δήθεν και μετά “περιθάλπεται” απ’ αυτές και φυγαδεύεται ανενόχλητος;» σημείωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Κράτος ή παρακράτος; Φυσιολογικά ερωτήματα που ζητούν απάντηση. Γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι υπάρχει ανοιχτή γραμμή και σχέδιο, ανάμεσα σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες και προβοκατόρικες ομάδες που παρουσιάζονται ως φοιτητές» αναρωτήθηκε.

«Όσο και αν επιδιώκετε να καλλιεργήσετε το φόβο δεν θα τα καταφέρετε κι ας χρησιμοποιείτε παλιά και γνωστά κόλπα συκοφάντησης και έντασης ακόμα και μέσα στα πανεπιστήμια, στους χώρους δηλαδή που πρέπει οι φοιτητές, τα παιδιά μας, να μορφώνονται, να συναναστρέφονται, να συζητούν συλλογικά και να αγωνίζονται για να βελτιώσουν το παρόν και το μέλλον τους», συμπλήρωσε.

«Τέτοιο σχέδιο εξελίχθηκε και χθες με την απαράδεκτη εισβολή πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων μέσα στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ την ώρα που διεξάγονταν μαθήματα και χιλιάδες φοιτητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονταν στο χώρο του πανεπιστημίου και έφθασαν στο σημείο να κάνουν χρήση χημικών, χειροβομβίδων, επίσης, κρότου-λάμψης μέσα σε εσωτερικούς χώρους, σε διαδρόμους του πανεπιστημίου και βεβαίως οι φοιτητές και οι πανεπιστημιακοί δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια και μην κρύβεστε πίσω από στημένα σκηνικά ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με φοιτητές και τους αγώνες τους» προσέθεσε.

Κατέληξε ότι «την άλλη εβδομάδα που διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές θα πάρετε καθαρό μήνυμα: Οι φοιτητές θα δυναμώσουν τους φοιτητικούς τους συλλόγους, θα κουρελιάσουν τα σχέδια έντασης της καταστολής και διάλυσης των σπουδών τους.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Σε «Ψηφιακό θόρυβο» οφείλεται το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών

Σε «ψηφιακό θόρυβο», ο οποίος προκλήθηκε, λόγω αποσυγχρονισμού, σε...
00:02:43

Κυρ. Μητσοτάκης: Πολύ ουσιαστική, ειλικρινής και παραγωγική η συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών

«Η σημερινή, πολύ ουσιαστική και ειλικρινής συνάντηση με εκπροσώπους...
02:28:40

Αγία Πελαγία στο επίκεντρο της Λογοδοσίας της Περιφέρειας Αττικής

Με αναφορά στην Αγία Πελαγία Κυθήρων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη...

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κυθήρων

Την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κυθήρων...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img