Araujo returned the Fair Play award to Alkis' parents

«Έσπασαν καρδιές» σήμερα κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, όταν ήλθε η στιγμή να τιμηθεί ο Σέρχιο Αραούχο με το «Fair Play» της χρονιάς για τον πανηγυρισμό του στο γκολ που πέτυχε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Άρη λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού κοντά στο γήπεδο.

Ο επιθετικός της ΑΕΚ παράλαβε το βραβείο από τους γονείς του αδικοχαμένου Άλκη για να το επιστρέψει στους ίδιους, προκαλώντας τρομερή συγκίνηση σε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

«Στο πρόσωπό σου είδα έναν γιο. Έναν ακόμα γιο μου» είπε η μητέρα του Άλκη, ενώ ο Αραούχο δήλωσε: «Οι γονείς μου, μου έδωσαν αξίες. Μιλάμε για κάποια πολύ κακή στιγμή που συνέβη ταυτόχρονα με έναν αγώνα.

Ελπίζω να παραμένουμε αντίπαλοι στο γήπεδο και να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο. Εκείνη τη στιγμή την περίμενα. Είχα στο μυαλό μου να τιμήσω την οικογένεια του Άλκη.

Περίμενα να σκοράρω για να αφιερώσω αυτό το γκολ. Καταλαβαίνω τον πόνο της οικογένειας και θέλω να δώσω το βραβείο στους γονείς του Άλκη».

Ο πατέρας του αδικοχαμένου νεαρού οπαδού του Άρη, είπε: «Είναι η πρώτη στιγμή που συναντώ τον κ. Αραούχο. Σας ευχαριστώ όλους. Μας έκανε να συγκινηθούμε με τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.

Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα. Ο φανατισμός φέρνει βία. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα. Ένα άθλημα που ενώνει. Να μάθουμε να χειροκροτάμε και τους αθλητές όχι μόνο της δικής μας ομάδας αλλά και των άλλων ομάδων.

Πρέπει με τη στάση μας να δείξουμε πως δεν δεχόμαστε στο ποδόσφαιρο άτομα με παραβατικές συμπεριφορές. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά».

 

Γιώργος Μανταίος

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Το Επικίνδυνο Μυστικό του Γερακαρίου

Η αντιπυρική περίοδος έχει πλέον ξεκινήσει για τα καλά....

Κυρ. Μητσοτάκης: Γίνεται ένα πολύ αποφασιστικό βήμα αναβάθμισης του δημόσιου πανεπιστημίου

Νέα δωρεά ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ από τις τέσσερις...
00:03:28

Το τελευταίο αντίο στην Μάρω Κοντού

Με ένα θερμό χειροκρότημα, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, εκπρόσωποι της...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Συνάντηση με τον νέο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΔΕ) Πειραιά

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της...

Δήλωση του Ζαχαρία Σουρή μετά την ομόφωνη εκλογή του ως Αντιπροέδρου της Δημοτικής Επιτροπής

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img