Critical week for the new debt settlement

Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις της government με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών μας για το θέμα της νέας ρύθμισης οφειλών. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα θα υπάρξει ειδική τηλεδιάσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα.

Κύκλοι του Ministry of Finance εκφράζουν την πεποίθηση ότι η νέα ρύθμιση οφειλών θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 60 δόσεις.

Στις συζητήσεις που διεξάγονται, έχουν τεθεί προς διαπραγμάτευση:

-Νέα ρύθμιση από 60-72 δόσεις, με τους δανειστές να θέλουν να βάλουν φίλτρο ώστε να ενταχθούν μόνο κορονοχρέη. Τους Έλληνες διαπραγματευτές, να πιέζουν, αντίθετα, ώστε να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση οφειλών και άλλες οφειλές όπως ο income tax ή και ο ENFIA ακόμη και οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία. Αν τελικά επιτευχθεί συμφωνία, αυτή η ρύθμιση των 60-72 δόσεων αναμένεται να τρέξει από τις αρχές του 2022.

-Αναβίωση των 100 και 120 δόσεων, για όσους λόγω της pandemic και των μέτρων κοινωνικού αποκλεισμού δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το πρόγραμμα και να είναι συνεπείς στην καταβολή των δόσεων. Αν τελικά επιτευχθεί συμφωνία, η αναβίωση θα αφορά όσους είχαν ενταχθεί στις 100 ή 120 δόσεις και έχασαν το πρόγραμμα μετά το Μάρτιο του 2020 (όταν και άρχισαν τα lockdown).

Επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου είναι στο πλαίσιο της 11ης αξιολόγησης να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών ώστε να μονιμοποιηθεί η μείωση στο 13% του ΦΠΑ σε τουριστικό πακέτο, εισιτήρια, καφέ, μη αλκοολούχα ποτά, κινηματογράφο και θέατρα.

Για να καταλάβουμε τί συμβαίνει, αρκεί να σημειωθεί ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς ΑΑΔΕ στο τέλος Απριλίου είχαν φτάσει στα 109 δισ. Ευρώ. Αντίστοιχα, οι μη καταβληθέντες φόροι στο πρώτο τετράμηνο του 2021 ξεπέρασαν τα 2 δις ευρώ ενώ οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι στο πρώτο τετράμηνο του 2021, έφτασαν στα 2,33 δισ. Ευρώ.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο: Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο Νίκος Ταγαράς

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε...

Λαμπερή εκκίνηση στα Κύθηρα: Τα ιστορικά αυτοκίνητα πλημμύρισαν τη Χώρα με κατεύθυνση τον Μυλοπόταμο

Ένα μοναδικό, νοσταλγικό θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν...

Δίκη Μάτι: Αμετάκλητα ένοχοι οι κατηγορούμενοι της πυρκαγιάς

Αμετάκλητα ένοχοι κρίθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι κατηγορούμενοι...

Ανακοίνωση Τριφυλλείου Νοσοκομείου Κυθήρων για την επίσκεψη των «Γιατρών του Αιγαίου-ΠΑΓΝΗ»

Με απόλυτη  επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του κλιμακίου των...

Νέος Πρόεδρος στη Δημοτική Κοινότητα Φριλιγκιανίκων

Αλλαγή ηγεσίας σημειώθηκε στη Δημοτική Κοινότητα Φριλιγκιανίκων των Κυθήρων,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img