European Parliament: Calls on the EU to recognize the State of Palestine

Η ολομέλεια ψήφισε υπέρ ενός μη δεσμευτικού ψηφίσματος, το οποίο συμφωνήθηκε από τις ομάδες της κεντρώας πλειοψηφίας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη ψήφισμα με το οποίο καλεί τα κράτη – μέλη της ΕΕ να “εξετάσουν το ενδεχόμενο αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης, με σκοπό την επίτευξη της λύσης των δύο κρατών”.

Ενώ το Κοινοβούλιο έχει υποστηρίξει στο παρελθόν την “κατ’ αρχήν αναγνώριση της παλαιστινιακής κρατικής υπόστασης”, αυτό το νέο ψήφισμα φαίνεται να αποτελεί μια πιο άμεση έκκληση προς τις εθνικές κυβερνήσεις να δράσουν.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 305 ψήφους υπέρ, 151 κατά και 122 αποχές. Σύμφωνα με τον Ιταλό σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Νικόλα Ζινγκαρέτι, η έκβαση ήταν αποτέλεσμα διεξοδικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των πολιτικών ομάδων για διάφορες τροπολογίες.

Η ψηφοφορία ήταν μακρά και τεταμένη και τα μέλη του Κοινοβουλίου ζήτησαν ακόμη και παύση για να ελέγξουν τις ψήφους των τροπολογιών για τη Γάζα, πριν προχωρήσουν στην τελική ψηφοφορία για το ψήφισμα στο σύνολό του.

Ένα άλλο επίμαχο σημείο του ψηφίσματος ήταν η χρήση του όρου “γενοκτονία” για να περιγράψει τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα. Η διατύπωση “γενοκτονικές ενέργειες” τελικά απορρίφθηκε και εξαιρέθηκε από το κείμενο.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

LEAVE A REPLY

Enter your comment!
please enter your name here

News Feed

00:00:24

Στον Ασπρόπυργο το κέρδος μετριέται με καμένη σάρκα

Αυτό που «οι αποδεκτοί δημοσιογράφοι» θα σπεύσουν να βαφτίσουν...

Τιμητική εκδήλωση για τη συνταξιοδότηση του χειρουργού Παρασκευά Τσεμινίδη

Μια ιδιαίτερα συγκινητική και σημαντική στιγμή για την τοπική...

Η ΕΕ ζητάει από την Meta να αλλάξει «εθιστικά» χαρακτηριστικά του Instagram και του Facebook

Οι Βρυξέλλες έδωσαν σήμερα εντολή στη γιγάντια αμερικανική εταιρεία...

Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση παρεμβαίνει έγκαιρα για τη μείωση των τιμών των καυσίμων

«Τις τελευταίες ημέρες, από τις αρχές Ιουλίου, υπάρχουν ανοδικές...

ΑΤ Ομονοίας: Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης

Την ενοχή των δύο κατηγορούμενων αστυνομικών για τον από...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img