Τρί, 24 Φεβ 2026
14.9 C
Kythera

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Η πρώτη πληρωμή, που θα αφορά παλαιούς δικαιούχους, θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου, ως προκαταβολή του ποσού, η δεύτερη στις 28 Φεβρουαρίου και η τρίτη στις 28 Απριλίου.

Σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα myΘΕΡΜΑΝΣΗ για την υποβολή αιτήσεων από 1,3 εκατομμύρια δικαιούχους, του φετινού επιδόματος θέρμανσης. Η χορήγηση του επιδόματος αφορά: πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα (πέλετ), φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη) και θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η πρώτη πληρωμή, που θα αφορά παλαιούς δικαιούχους, θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου, ως προκαταβολή του ποσού, η δεύτερη στις 28 Φεβρουαρίου και η τρίτη στις 28 Απριλίου.

Το ύψος του επιδόματος διαμορφώνεται από 100 έως και 800 ευρώ ενώ προβλέπεται διπλασιασμός του ποσού έως και τα 1.600 ευρώ, για νέους δικαιούχους οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και για παλαιούς δικαιούχους οι οποίοι παύουν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και το αντικαθιστούν με μία από τις λοιπές επιδοτούμενες καύσιμες ύλες ή με τηλεθέρμανση.

«Κλειδί» για το τελικό ποσό επιδόματος θα είναι οι «βαθμοημέρες» ψύχους της κάθε περιοχής ή οικισμού. Λόγω των αυξημένων ενεργειακών αναγκών σε οικισμούς των οποίων ο συντελεστής επιδότησης είναι μεγαλύτερος ή ίσος της μονάδας -ουσιαστικά είναι οι ορεινές περιοχές της χώρας – το ύψος του επιδόματος, προσαυξάνεται κατά ποσοστό 25% φτάνοντας έως και στα 1.000 ευρώ.

Σε κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα για αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, το ύψος του οποίου ανέρχεται στο ποσό των 350 ευρώ, πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή επιδότησης ανά οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία, και προσαυξανόμενο κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Η επιδότηση αφορά την κύρια κατοικία και ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλετ) τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 3.500 κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8. Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε έναν από τους Δήμους Σερρών, Εορδαίας, Κοζάνης, Αμυνταίου ή Μεγαλόπολης.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

«Είναι ο Τζέφρι Επσταϊν ο διάβολος;»

«Είναι ο Τζέφρι Επσταϊν ο διάβολος;»Η ερώτηση, όπως την...

Σουρής Ζαχαρίας : Μήνυμα για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής

Σήμερα ξεκινά η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, μια περίοδος...

Πότε ο πρωκτικός πόνος πρέπει να σας ανησυχήσει και να επισκεφθείτε πρωκτολόγο

Παθήσεις που προκαλούν πόνο στην περιοχή του πρωκτού και...

Τα έθιμα που κρατούν ζωντανή την πολιτισμική συνέχεια και την τουριστική ανάπτυξη

Από το Μπουρανί του Τυρνάβου, μέχρι τον χορό των...
00:00:00

Πατρινό Καρναβάλι 2026: Δείτε τη μεγάλη παρέλαση

Κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα την Κυριακή. Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img