«Mitarakis» “Revolution”: the Government "washes its hands" on the Post Office of Kardamylon

Φαίνεται πως απελευθερώθηκε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, καθώς μετά την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση, έχει αφοσιωθεί στα προβλήματα της εκλογικής του περιφέρειας.

Διαβάζουμε στην χιώτικη Αλήθειαπου αναρωτιέται «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; Προφανώς το… Υπερταμείο…» και δημοσιεύει την ανακοίνωση του κ Μηταράκη ο οποίος αναφέρει για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ Καρδαμύλων:

«Επικοινώνησα με το γραφείο του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Παπαστεργίου. Όπως μου επιβεβαίωσε τα ΕΛΤΑ δεν ελέγχονται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά από το Υπερταμείο.
Είχαμε προτείνει τη διατήρηση των καταστημάτων στα νησιά, κάτι το οποίο όμως δεν έκανε δεκτό το Υπερταμείο. Ωστόσο, έχω ήδη επικοινωνήσει με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του οργανισμού και αναμένω την επανεξέταση της σχετικής απόφασης και την παραμονή των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα.

Για εμάς αποτελεί προτεραιότητα η δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών διαβίωσης, τόσο για τη διατήρηση και ανάπτυξη του πληθυσμού όσο και την παραμονή των νέων στα ακριτικά μας νησιά».

Inside Stories: «Ο Μηταράκης ψάχνει τα ΕΛΤΑ»

Να δούμε πώς σχολιάζει την υπόθεση Μηταράκη η στήλη Inside Stories του Οικονομικού Ταχυδρόμου:

Άτυχος

Ο κ. Νότης Μηταράκης είναι ένας άτυχος άνθρωπος. Δεν πρόλαβε να «ζεστάνει» την καρέκλα του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και οι ολιγοήμερες διακοπές του  στοίχισαν την θέση του στη κυβέρνηση. Ε, όχι μόνο αυτό, αλλά αυτό ήταν «ξεχείλισε το ποτήρι». Εκτοτε ο κ. Μηταράκης – πλέον πρώην υπουργός – ασχολείται με την εκλογική του περιφέρεια και τους ψηφοφόρους του.

Πάθος

Αυτό που όμως εμένα με ενδιαφέρει είναι το πάθος για την εκλογική του περιφέρεια. Βρήκα μία ανάρτηση του, λοιπόν, στα social media, σύμφωνα με την οποία υπερασπίζεται μετά πάθους την διατήρηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα της Χίου. Τι έκανε;

Γνώση

Κατ΄ αρχήν επικοινώνησε με το υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου από τον οποίο κατόρθωσε να μάθει – η γνώση είναι πλούτος τελικά! – γιατί δεν ήξερε ότι τα ΕΛΤΑ δεν ανήκουν στο εν λόγω υπουργείο, αλλά στο Υπερταμείο. Και επικοινώνησε εν συνεχεία με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Υπερταμείου ζητώντας του να διατηρηθούν τα καταστήματα στα νησιά. Ο διευθύνων σύμβουλος του το ξέκοψε.

Απονιά

Δεύτερη γραμμή άμυνας: να διατηρηθεί το κατάστημα στα Καρδάμυλα. Νομίζω πως εισέπραξε την ίδια απάντηση, αλλά στην ανάρτηση του υπάρχει μία ασάφεια «αναμένω την επανεξέταση της σχετικής απόφασης και την παραμονή των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα». Τουφεκιά στον αέρα! Όχι πως δεν έχει δίκιο για να είμαι ειλικρινής. Εκεί όμως που θα κατέβαινε έφιππος την Πανεπιστημίου, τώρα προσπαθεί να διατηρήσει ζεστή την σχέση του με τους εκλογείς τους. Άπονη ζωή!

 

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

00:00:24

Στον Ασπρόπυργο το κέρδος μετριέται με καμένη σάρκα

Αυτό που «οι αποδεκτοί δημοσιογράφοι» θα σπεύσουν να βαφτίσουν...

Τιμητική εκδήλωση για τη συνταξιοδότηση του χειρουργού Παρασκευά Τσεμινίδη

Μια ιδιαίτερα συγκινητική και σημαντική στιγμή για την τοπική...

Η ΕΕ ζητάει από την Meta να αλλάξει «εθιστικά» χαρακτηριστικά του Instagram και του Facebook

Οι Βρυξέλλες έδωσαν σήμερα εντολή στη γιγάντια αμερικανική εταιρεία...

Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση παρεμβαίνει έγκαιρα για τη μείωση των τιμών των καυσίμων

«Τις τελευταίες ημέρες, από τις αρχές Ιουλίου, υπάρχουν ανοδικές...

ΑΤ Ομονοίας: Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης

Την ενοχή των δύο κατηγορούμενων αστυνομικών για τον από...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img