Παρ, 26 Δεκ 2025
15.2 C
Kythera

Δραστικές αυξήσεις τιμών στη Γερμανία αν επιβληθεί εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο

Οι Γερμανοί καταναλωτές θα πρέπει να ετοιμαστούν για δραστικές αυξήσεις των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του αερίου θέρμανσης, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου from Russia, προειδοποιεί σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της E.ON, προσθέτοντας πως ήδη οι τιμές αυξάνονται με ταχύτητα προτού καν αποφασιστεί τέτοιο εμπάργκο.

Σε δηλώσεις του στα έντυπα του γερμανικού ομίλου RND, ο Φίλιπ Τον τονίζει ότι η εταιρεία του βλέπει ήδη χονδρικές τιμές αερίου εικοσαπλάσιες και τιμές ηλεκτρικού ρεύματος οκταπλάσιες αυτήν την άνοιξη σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Το πόσο πολύ θα ανέβουν οι τιμές σε περίπτωση επιβολής εμπάργκο στο αέριο της Ρωσίας θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον η Γερμανία θα μπορέσει να αυξήσει τα αποθέματά της, που βρίσκονται επί του παρόντος στο 25 ως 27% της δυναμικότητας, ενόψει του προσεχούς χειμώνα, εκτιμά ο κ. Τον.

«Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη, χωρίς καν να έχουν σταματήσει οι παραδόσεις», υπογραμμίζει ο κ. Τον στα έντυπα του ομίλου RND.

Ο διευθύνων σύμβουλος της E.ON καλεί το γερμανικό κράτος να προσφέρει περισσότερη υποστήριξη στα νοικοκυριά για να αμβλυνθεί το χτύπημα, για παράδειγμα μειώνοντας τους φόρους στους λογαριασμούς.

Έπειτα από χρόνια ευημερίας χάρη στις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία, στη Γερμανία γίνεται εντατικός διάλογος για το πώς θα τερματιστεί η διμερής εταιρική σχέση που σύμφωνα με επικριτές της χρηματοδοτεί τη ρωσική εισβολή in Ukraine.

Η Ρωσία καλύπτει το 40% των αναγκών της Ευρώπης για φυσικό αέριο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο Κρίστιαν Λίντνερ, απέρριψε χθες Δευτέρα το ενδεχόμενο η ΕΕ να προχωρήσει άμεσα στην επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, μολονότι οι καταγγελίες για εκατοντάδες θανάτους αμάχων και εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία κλιμακώνουν την πίεση που ασκείται στους 27 να προχωρήσουν σε κυρώσεις εναντίον του ενεργειακού τομέα της Ρωσίας.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις προσωπικού στον Δήμο Κυθήρων

Ο Δήμος Κυθήρων προχωρά σε νέες προσλήψεις προσωπικού, μέσω...

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων: Ευχαριστήριο

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων, σε συνεργασία...

Ζελένσκι: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με ευχή να πεθάνει ο Πούτιν

Σε ένα φορτισμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας...

Χριστούγεννα στον κόσμο

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του για...

Στις 39.074 θέσεις η χωρητικότητα στον Βοτανικό

Τα έργα για τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού «σπιτιού»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img