Protest at the Municipal Theatre of Piraeus for the provocative promotion of private schools

ΕΛΜΕ Πειραιά, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», ΟΙΕΛΕ και άλλοι καταγγέλλουν την προκλητική ενέργεια του Διευθ. Β/θμιας Εκπαίδευσης

Το μεσημέρι της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, των γονέων και των πολιτών του Πειραιά που διαμαρτύρονται για την πρωτοφανή ενέργεια του επικεφαλής των δημόσιων σχολείων της περιοχής να διοργανώσει εκδήλωση προώθησης των ιδιωτικών σχολείων.

«Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘ, να παρέμβει εδώ και τώρα, ώστε να ακυρωθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, η Διημερίδα-διαφήμιση της ΔΙΔΕ Πειραιά, υπέρ των Ιδιωτικών Σχολειών» τονίζει η ΕΛΜΕ Πειραιά και καλεί «τους εκπαιδευτικούς του Πειραιά, όλα τα σωματεία της πόλης μας, το Εργατικό Κέντρο, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων, να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση την Παρασκευή 17/3 14:30 έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά».

Οι εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε δική τους ανακοίνωση τονίζουν ότι «γνωρίζουμε όλοι τι συμβαίνει την τελευταία τετραετία στον χώρο της εκπαίδευσης. Γνωρίζουμε τον ρόλο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και την “αγαστή του συνεργασία» με τους επιχειρηματίες του χώρου της Παιδείας. Απλώς δεν περιμέναμε ότι θα έφταναν σε αυτό το σημείο. Στο σημείο η πολιτική της πλήρους εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης να διαφημίζεται από το ίδιο το κράτος και με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο». Η ΟΙΕΛΕ ζητά παράλληλα «την παραίτηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ο οποίος θεωρούμε ότι δεν έχει την δυνατότητα να ασκεί με αντικειμενικότητα και διαφάνεια τα καθήκοντά του».

Στην κινητοποίηση στις 14.30 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά καλεί και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» καταγγέλλοντας την διημερίδα διαφήμισης των ιδιωτικών σχολείων.

Η πρόσκληση της Διημερίδας

prosklis tis d.d.e. peiraia se diimerida

Η καταγγελία της ΕΛΜΕ

Η καταγγελία της ΟΙΕΛΕ

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

00:00:24

Στον Ασπρόπυργο το κέρδος μετριέται με καμένη σάρκα

Αυτό που «οι αποδεκτοί δημοσιογράφοι» θα σπεύσουν να βαφτίσουν...

Τιμητική εκδήλωση για τη συνταξιοδότηση του χειρουργού Παρασκευά Τσεμινίδη

Μια ιδιαίτερα συγκινητική και σημαντική στιγμή για την τοπική...

Η ΕΕ ζητάει από την Meta να αλλάξει «εθιστικά» χαρακτηριστικά του Instagram και του Facebook

Οι Βρυξέλλες έδωσαν σήμερα εντολή στη γιγάντια αμερικανική εταιρεία...

Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση παρεμβαίνει έγκαιρα για τη μείωση των τιμών των καυσίμων

«Τις τελευταίες ημέρες, από τις αρχές Ιουλίου, υπάρχουν ανοδικές...

ΑΤ Ομονοίας: Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης

Την ενοχή των δύο κατηγορούμενων αστυνομικών για τον από...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img