KEDE sends humanitarian aid to the victims of the earthquakes in Turkey and Syria

Επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, προς τους Δήμους όλης της χώρας για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προς τους σεισμοπαθείς στη Τουρκία και την Συρία.

Η ΚΕΔΕ συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία, που επλήγησαν από το φονικό σεισμό, με την άμεση συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από κάθε δήμο.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου απέστειλε την παρακάτω επιστολή στους δήμους της χώρας.

« Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι πολίτες της γειτονικής μας Τουρκίας αλλά και της Συρίας, δοκιμάζονται από τις θλιβερές συνέπειες των καταστροφικών σεισμών, που από σήμερα τα ξημερώματα πλήττουν τις περιοχές τους.

Μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες συνάνθρωποί μας και δεκάδες χιλιάδες ακόμη έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και σε άμεσο χρόνο, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται.

Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΔΕ και οι Δήμοι όλης της χώρας οφείλουμε να συμμετάσχουμε στην εθνική προσπάθεια και την άμεση κινητοποίηση της χώρας μας, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία. Η συμμετοχή αυτή μπορεί να μετουσιωθεί στην πράξη με την άμεση συγκέντρωση από κάθε Δήμο ειδών πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό, όπου θα αποσταλούν μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες στην έδρα της κάθε Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, ώστε στη συνέχεια με έξοδα της ΚΕΔΕ το υλικό να συγκεντρωθεί και να αποσταλεί προς τις δύο χώρες, σε συνεννόηση πάντα με τις εθνικές αρχές της χώρας μας.

Θεωρώ πως όλοι θα ανταποκριθείτε με συνέπεια και αμεσότητα και σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά έμπρακτα, ότι η αυτοδιοίκηση αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των λαών της περιοχής.»

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

About the reopening of the Livadi Stadium and the surrounding area

In our effort to reopen the football field but...
00:01:29

Trump announces disclosure of «important» documents on UFOs

«We found many, very interesting documents, I must say, and...

All Together: What is being installed next to our homes? Questions about pumping stations

Under the microscope of the municipal faction «All Together, Kythera -...

Hania.News of «our» George Georgakis celebrates ten years

Today (18 April 2026) is an important day for the...

The tender for the four-year barren lines in the ferry sector is in the final stretch

The tender for the four-year contracts is now on track for implementation...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img