Εμμένουν οι αγρότες και κλείνουν την εθνική Θεσσαλονίκης – Μουδανιών

After ραντεβού του Σαββάτου στην 30η Agrotica, στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες επιστρέφουν στα χωριά τους, εμμένοντας στην σκληρή τους στάση, τονίζοντας ξανά και ξανά ότι το μοναδικό τους αίτημα είναι η επιβίωση.

Ελαιοπαραγωγοί, σιτοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι που έχουν παρατάξει 120 τρακτέρ στον κόμβο Μουδανιών, στήνουν φραγμό στις 10 το πρωί και κλείνουν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών τουλάχιστον μέχρι τις 8 το βράδυ και στα δύο ρεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, αγρότες της Χαλκιδικής με περίπου 40 τρακτέρ θα κινηθούν σε κομβόι προς τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο μέσα στην πόλη θα κινηθούν με 20 τρακτέρ, με σκοπό να αποκλείσουν την περιοχή γύρω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου σκοπεύουν να επιδώσουν ψήφισμα των διεκδικήσεων τους.

Τα αιτήματα των αγροτών της Χαλκιδικής είναι οι αποζημιώσεις για την ακαρπία στην ελιά, το αγροτικό ρεύμα και το πετρέλαιο, η επιστροφή 100% των επιδοτήσεων που κόπηκαν, η γρήγορη και δίκαιη κατανομή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, δασικοί χάρτες και επαναφορά της εξισωτικής αποζημίωσης στον νομό.

Την ίδια ώρα, τα τρακτέρ που έχουν παραταχθεί στον κόμβο της ΧΑΝΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα αποχωρήσουν και οι αγρότες θα επιστρέψουν στις περιοχές τους της Κεντρικής Μακεδονίας. Χθες, πραγματοποίησαν μεγάλο συλλαλητήριο, στο οποίοεπανέλαβαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Οι νεότερες αποφάσεις των αγροτών αναμένονται την Τρίτη, στο παναγροτικό συλλαλητήριο στη Νίκαια.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

About the reopening of the Livadi Stadium and the surrounding area

In our effort to reopen the football field but...
00:01:29

Trump announces disclosure of «important» documents on UFOs

«We found many, very interesting documents, I must say, and...

All Together: What is being installed next to our homes? Questions about pumping stations

Under the microscope of the municipal faction «All Together, Kythera -...

Hania.News of «our» George Georgakis celebrates ten years

Today (18 April 2026) is an important day for the...

The tender for the four-year barren lines in the ferry sector is in the final stretch

The tender for the four-year contracts is now on track for implementation...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img