Τρί, 17 Φεβ 2026
12.4 C
Kythera

Leventis: “I could see in intensive care that I was dying” - The answer for his successor

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, για το πολιτικό του παρελθόν και μέλλον, αλλά και για την περιπέτεια που είχε με την υγεία του.

«Θα κατέβουμε στις επόμενες εκλογές, είμαστε κεντρώο κόμμα, δεν μας εκφράζει κανένας άλλος χώρος. Θεωρούμε χρέος μας να κατεβούμε στις εκλογές», σημείωσε εκφράζοντας το παράπονο ότι, αφενός τους «έχουν ξεχάσει τα κανάλια», αφετέρου δεν βγαίνει το κόμμα του στις δημοσκοπήσεις, επειδή δεν μπαίνει σαν ερώτημα.

Ο Βασίλης Λεβέντης σημείωσε πως, αναμίχθηκε με την πολιτική, για να βοηθήσει τη φτώχεια. «Ένα σοβαρό κομμάτι του λαού, το 40%, δεν εκπροσωπείται από τα κόμματα. Αυτούς εκπροσωπούμε εμείς», είπε σχετικά.

Αναφερόμενος στη σοβαρή περιπέτεια που είχε με την υγεία του, όταν εισήχθη με κορονοϊό στο νοσοκομείο και τελικά είχε και πρόβλημα καρδιάς, με αποτέλεσμα να παραμείνει 2,5 μήνες μέσα και τον περισσότερο καιρό σε καταστολή, περιέγραψε πως, «έχασα τις αισθήσεις μου, με διασωλήνωσαν, έκανα δύο στεντ και βηματοδότη. Τώρα είμαι εντάξει».

Το χειρότερο, είπε, ήταν «οι εφιάλτες που έβλεπα στην εντατική, ότι πέθαινα, ότι ήμουν δεμένος, ότι γινόταν η κηδεία μου», ωστόσο αναγνώρισε πως, τον στήριξαν η σύζυγος και τα παιδιά από το γραφείο».

«Έχω πάρει σύνταξη ως πολιτικός μηχανικός. Τώρα τα μόνα μου έσοδα είναι η σύνταξή μου. Δούλευα και έβαζα τα χρήματά μου στην πολιτική. Έχω χάσει πολλά λεφτά», είπε για τα μέσα επιβίωσης που διαθέτει και υποστήριξε πως εκτός από τις Βρυξέλλες «κι εδώ γίνονται χρηματισμοί. Βρέθηκαν άνθρωποι που μου έκαναν τραπέζι και με ρώτησαν αν ήθελα κάτι παραπάνω, αλλά εγώ δεν έδωσα δικαίωμα», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τους πολιτικούς αρχηγούς, είπε για τον Πρωθυπουργό πως, «είναι καλό παιδί, αλλά έχει κολλήσει στο ότι δεν θέλει την απλή αναλογική. Εγώ είμαι της γερμανικής σχολής. Η απλή αναλογική είναι φαύλη, ο Μητσοτάκης είναι φαύλος».

«Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να μοιάσει του Ανδρέα Παπανδρέου, όμως εκείνος πρόδωσε κι εγώ όταν ήταν Πρωθυπουργός του έλεγα «να εμπνευστεί, αλλά να μην το μιμείται».

Όσο για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο Βασίλης Λεβέντης είπε πως έχει την πληροφορία ότι, «ο πατέρας του Νίκου Ανδρουλάκη είναι φίλος του Σημίτη. Είναι ένας από τους διορισμένους κι αυτούς εγώ δεν τους εκτιμώ».

Εκτίμησε, πάντως ότι, στις επόμενες εκλογές θα βγει η Νέα Δημοκρατία και θα κάνει συγκυβέρνηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Εκτίμησε πως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα συνεργαστεί με τον Κυριάκο Βελόπουλο και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ του ιδίου και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, αφού όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «η δική μου πορεία ήταν πάντα δημοκρατική, ο Βελόπουλος είναι ακροδεξιός».

Κλείνοντας είπε πως θέλει να εκλεγεί ξανά, για να αποδείξει πως είναι ικανός, αφού «όταν στη Βουλή, υπήρχε ένα σχέδιο και έφευγαν ένας ένας βουλευτής. Έμεινε ο κόσμος με την εντύπωση ότι ήμουν ανίκανος να αμυνθώ».

Τέλος, ερωτηθείς για τα όνειρά του, είπε πως, προσωπικό του όνειρο είναι «να μπω ξανά η Ένωση Κεντρώων στη βουλή και τότε να ορίσω διάδοχο».

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Στην Ελλάδα δεν σε κρατάνε επειδή είσαι χρήσιμος, σε κρατάνε επειδή είσαι ακίνδυνος

Αν ζούσε σήμερα ο Βασίλης Ραφαηλίδης θα έλεγε την...

AQUA JEWEL: Ανακοίνωση τροποποίησης δρομολογίων

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο...
00:18:21

«Πήγαιναν στον θάνατο με το κεφάλι ψηλά, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα»

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφικών ντοκουμέντων από την εκτέλεση των...

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img