Με λαμπρότητα τα Θεοφάνια στον Πειραιά

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων, στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου. Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς είχε προηγηθεί το πρωί ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού για τη γιορτή των Θεοφανίων, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και εν συνεχεία τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων, στον προβλήτα απέναντι από τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του ανέφερε πως «σήμερα είναι μια λαμπρή μέρα για την ορθοδοξία, μια σπουδαία ημέρα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, εύχομαι σε όλες και όλους αντοχές, δύναμη και πίστη στις δυνάμεις μας, περισσότερο φως, το έχουμε ανάγκη κυρίως τα τελευταία χρόνια που περπατάμε στο σκοτάδι. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης σε δήλωση του ανέφερε: «Η σημερινή μέρα είναι ημέρα ελπίδας και φώτισης. Το 2023 μπορεί και πρέπει να είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα πορευθεί με σταθερά βήματα στον δρόμο της ανάπτυξης της κοινωνικής στήριξης, των θετικών αλλαγών που βελτιώνουν την ζωή για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Εύχομαι χρόνια πολλά, υγεία και προκοπή, σε όλες και όλους, ήρεμες θάλασσες και καλά ταξίδια στους Έλληνες ναυτικούς».

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ευχήθηκε: «Χρόνια πολλά σε όλους, Θεία Φώτιση. Η Ελλάδα προχωράει μπροστά, η Περιφέρεια Αττικής προχωράει μπροστά, από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με τις μεγαλύτερες και καλύτερες προοπτικές για το 2023. Με υγεία».

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ανέφερε: «Τελέστηκε σήμερα στον Πειραιά, ο κεντρικός εορτασμός των Θεοφανίων όλης της Ελλάδος σε μια λαμπρή τελετή, παρουσία πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Χρόνια πολλά στους Έλληνες, εύχομαι το φως των Θεοφανίων να φωτίσει όλους εμάς σε μια δύσκολη χρονιά για να έχουμε μια καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και όλους τους Πειραιώτες».

Ο βουλευτής Β’ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τραγάκης ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μας μια καλύτερη χρονιά, μια φωτισμένη χρονιά σήμερα που είναι τα Φώτα. Όλοι ενωμένοι να πάμε για το καλό της πατρίδος. Χρόνια πολλά και καλά».

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Warning from ELSTAT: Births to Plunge Again by 4.2% in 2025

The index of... continues to be in free fall...

Digital Greece: A Land of Wonders! How to Eat Argos Lettuce in Sparta

We live in a blessed country. A country where...

A Historic Humiliation…

HUMILITY—that is the word that best describes the agreement...

Kythira General Hospital – Health Center «Trifyllio»: 925 residents were examined by «Doctors of the Aegean – PAGNI»

The announcement was made by the Office of the Governor of the General...

Small Farm to Market II: A Journey of Knowledge, Collaboration, and Sustainable Development

With the completion of the «Small Farm to Market...” program...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img