Undeclared square footage: Debts to be paid in 24 installments

Έως 120 δόσεις τα χρέη προς δήμους.

Ρύθμιση των επιπλέον ποσών δημοτικών τελών and δημοτικών φόρων που προέκυψαν μετά τη δήλωση των λεγόμενων αδήλωτων τετραγωνικών in 24 δόσεις και ρύθμιση οφελών προς τους δήμους σε έως 120 δόσεις περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο του Ministry of Health για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της pandemic, που κατατέθηκε στη Parliament. Η ρύθμιση κατατέθηκε από το Ministry of the Interior και αναμένεται να ψηφιστεί την προσεχή Δευτέρα, 21/12/20.

Για την πρώτη περίπτωση, προβλέπεται ότι τα επιπλέον ποσά φόρων, τελών και εισφορών προς τους δήμους (αναδρομικά για όλο το 2020), που προέκυψαν από τις δηλώσεις των πραγματικών τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων, θα μπορούν να εξοφληθούν σε 24 αντί για 10 μηνιαίες δόσεις, μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος των ετών 2021 και 2022. Οι δόσεις θα είναι ισόποσες με ελάχιστο όριο (πλην της τελευταίας) τα 10 ευρώ για ιδιώτες και τα 50 ευρώ για επιχειρήσεις. Για αυτήν τη ρύθμιση δεν χρειάζεται η υποβολή αίτησης.

Η δεύτερη περίπτωση, αφορά χρέη προς τους δήμους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021. Με τη ρύθμιση, δίνεται η δυνατότητα μείωσης των προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων. Η απαλλαγή, μάλιστα, είναι πλήρης εάν οι οφειλές εξοφληθούν εφάπαξ. Εάν εξοφληθούν από δύο έως 12 δόσεις η απαλλαγή είναι κατά 90%, από 13 έως 48 δόσεις οι διάφορες προσαυξήσεις μειώνονται κατά 80%, από 49 έως 72 δόσεις κατά 70% και από 73 έως 120 δόσεις η απαλλαγή είναι της τάξης του 60%.

Στη ρύθμιση υπάγονται και οφειλές που τελούν suspended, έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή δεν έχουν βεβαιωθεί διότι εκκρεμεί δικαστική αμφισβήτηση.

Η υπαγωγή στη ρύθμιση γίνεται κατόπιν αίτησης του οφειλέτη -ιδιώτη ή επιχείρησης- στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου μόνο ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) από την 1η Μαρτίου 2021 έως τις 30 Ιουνίου 2021.

Οι δόσεις καταβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, είναι μηνιαίες και ισόποσες (εκτός από την τελευταία) και δεν μπορεί να είναι μικρότερες από 20 ευρώ για ιδιώτες και 50 ευρώ για επιχειρήσεις.

Εάν η οφειλή δεν εξοφληθεί εφάπαξ αλλά με δόσεις, τότε η πρώτη δόση πρέπει να εξοφληθεί μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση, διαφορετικά η ρύθμιση καταργείται. Κατάργηση της ρύθμισης θα υπάρξει και εάν ο οφειλέτης δεν καταβάλει τρεις συνεχόμενες δόσεις ή καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης για πάνω από τρεις μήνες ή δεν υποβάλλει προς τον δήμο τις προβλεπόμενες δηλώσεις για το τέλος επί των ακαθάριστων εσόδων and the τέλος παρεπιδημούντων ή υποβάλει ψευδή στοιχεία για να ενταχθεί στη ρύθμιση.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Live μουσική στη Φυρή Άμμο την Κυριακή 23 Αυγούστου

Η Φυρή Άμμος Καλάμου γεμίζει μουσικές νότες την Κυριακή...

Τελεσίγραφο Χαρχαλάκη: Προαναγγέλλει νέες δικαστικές ενέργειες κατά επικριτών και «συκοφαντών»

Την απόφασή του να προσφύγει συστηματικά στη Δικαιοσύνη εναντίον...

Οι «Πολυκατοικίες» του ΛΕΞ γίνονται κόμικ και παρουσιάζονται στα Κύθηρα

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του ΛΕΞ περνά...

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών: Βραδιά αγάπης στο Γηροκομείο Κυθήρων

Μια ΒΡΑΔΙΑ ΑΓΑΠΗΣ πραγματοποίησε ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών την Τετάρτη...
00:21:34

Ζωντανά Χωριά! Αυτό είναι το σχέδιο

Ο Σπύρος Καχριμάνης, πρόεδρος του Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img