Παρ, 05 Δεκ 2025
14.5 C
Kythera

Πρόεδρος Ένωσης Ποινικολόγων: Δεν ξέρω εάν τα στοιχεία είναι αρκετά για καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Αίτημα αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει η 33χρονη, Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για την υπόθεση της Πάτρας, σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες πως σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα ωστόσο  ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, στη Δημόσια Τηλεόραση η ανάγκη ομολογίας είναι απαρχαιωμένη ποινική μέθοδος και δεν ακολουθείται πλέον.
«Είναι πολύ σημαντικό ποινικά το ότι δεν έχει περιγραφεί στο κατηγορητήριο ο τρόπος με τον οποίο φέρεται να προσπάθησε να αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού. Θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει μια υπερασπιστική μέθοδο από την πλευρά της κατηγορούμενης» σημείωσε ο κ. Γλύκας.

«Δεν ξέρω εάν τα στοιχεία που υπάρχουν είναι αρκετά για καταδίκη»

Ο ίδιος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι η ανακρίτρια, που είχε την υπόθεση για ένα πεντάμηνο, δεν ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης. «Έκλεισε ο φάκελος και όταν ήταν να προταθεί η παραπομπή στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, είχαμε την επιστροφή της υπόθεσης στην ανακρίτρια για την τάχιστη απολογία. Αυτό με ξενίζει» είπε χαρακτηριστικά.

«Σημασία έχει τι θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Εκεί θα χρειαστούν αποδείξεις και καμία αμφιβολία. Θα είναι μια δίκη που θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον. Όπως είναι όμως τα πράγματα, δεν ξέρω εάν τα στοιχεία που υπάρχουν είναι αρκετά για καταδίκη» πρόσθεσε.

Λέων: Συμφωνούν όλοι στην εγκληματική ενέργεια

Από πλευράς του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι η μόνη περίπτωση να έχουμε διαφορετικές επιστημονικές προσεγγίσεις είναι όταν έχουμε μια πράξη ιατροδικαστική που να δηλώνει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς.

«Οι γιατροί που κατέθεσαν γνωρίζουν τα πάντα και η εισαγγελία βάσει αυτών των επιστημονικών απόψεων ουσιαστικά προχώρησε στη δίωξη» τόνισε και πρόσθεσε ότι στα δύο πρώτα παιδιά «ξεκινήσαμε διαφορετικά αλλά στη συνέχεια με ένα πόρισμα τεκμηριωμένο είχαμε μια άλλη αιτία θανάτου. Σε αυτήν την αιτία δεν διαφωνεί κανείς πλέον και συμφωνούν στην εγκληματική ενέργεια και τον ασφυκτικό θάνατο».

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων: Ευχαριστήριο για δωρεά

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ευχαριστεί θερμά...
00:01:08

Πλημμυρισμένα σπίτια στη Νέα Πέραμο

Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία "BYRON" που πλήττει...
00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img