Τετ, 18 Φεβ 2026
12.7 C
Kythera

Nέα τουριστικά «προϊόντα» και υπηρεσίες σχεδιάζει ο δήμος Σκοπέλου

Nέα τουριστικά «προϊόντα» και υπηρεσίες σχεδιάζει ο δήμος Σκοπέλου, με στόχο την υλοποίηση νέων πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών. Μάλιστα εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 θα ολοκληρωθεί μελέτη για το έργο σηματοδότησης και βελτίωσης της πρόσβασης, σε περιπατητικές διαδρομές συνολικού μήκους περίπου 100χλμ. Οι νέες διαδρομές θα διασχίζουν ένα μεγάλο μέρος του νησιού και θα συνδυάζουν, χωριά, μοναστήρια, φυσικές γωνιές, εκκλησάκια,αγροτικά τοπία, δάση, ακτογραμμή προστατευμένης περιοχής του δικτύου NATURA 2000, δημοφιλή μέρη αλλά και καλά κρυμμένα μυστικά.

Επιπλέον η Σκόπελος, νησί με έντονο ορεινό ανάγλυφο αποτελεί ιδανικό προορισμό για την απόλαυση της εμπειρίας της οδήγησης με ποδήλατα βουνού (mountain bike), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.  Για το σχεδιασμό και την υλοποίηση από την αρχή, τεσσάρων νέων διαδρομών ορεινής ποδηλασίας, θα ολοκληρωθεί και δεύτερη μελέτη το επόμενο διάστημα.

Σκοπός είναι να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα σε όλες τις ηλικίες χωρίς περιορισμούς, ώστε οικογένειες, παρέες και άτομα με μικρή ή μεγάλη εμπειρία, να μπορούν να απολαύσουν την ορεινή ποδηλασία στο πανέμορφο τερέν της Σκοπέλου που συνδυάζει κάθε βαθμό δυσκολίας.

Η τρίτη δράση περιλαμβάνει την καταγραφή ποδηλατικών διαδρομών, ειδική φωτογράφιση και απεικόνιση χάρτη σε ειδική μορφή, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί ομάδα στη δημοφιλή  αθλητική εφαρμογή STRAVA.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Στην Ελλάδα δεν σε κρατάνε επειδή είσαι χρήσιμος, σε κρατάνε επειδή είσαι ακίνδυνος

Αν ζούσε σήμερα ο Βασίλης Ραφαηλίδης θα έλεγε την...

AQUA JEWEL: Ανακοίνωση τροποποίησης δρομολογίων

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο...
00:18:21

«Πήγαιναν στον θάνατο με το κεφάλι ψηλά, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα»

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφικών ντοκουμέντων από την εκτέλεση των...

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img