Τετ, 18 Φεβ 2026
12.7 C
Kythera

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα οι καταναλωτές έχουν αποταμιεύσεις

Ο απερχόμενος επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, έβαλε τέλος στις οποίες ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της δημοσιονομικής χαλαρότητας και τόνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει το 2023 να επιτύχει primary surplus κοντά στο συμφωνημένο στόχο.

«Η δημοσιονομική σύνεση είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα, για τη διατήρηση της βιωσιμότητας του χρέους και της εμπιστοσύνης της αγοράς» ώστε να επιτύχει άνοδο της επενδυτικής βαθμίδας από τους οίκους αξιολόγησης, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, σε συνέντευξή του στο «Κεφάλαιο» και στο «Capital.gr».

«Οι καταναλωτές συσσώρευσαν ένα σημαντικό απόθεμα αποταμιεύσεων κατά τη διάρκεια των δύο ετών της πανδημίας, αποταμιεύσεις που υπερβαίνουν αυτό που θα είχαν συσσωρεύσει χωρίς την πανδημία. Αυτό το πρόσθετο απόθεμα αποταμιεύσεων μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση της μείωσης της αγοραστικής δύναμης που προκαλείται από τις υψηλότερες τιμές της ενέργειας», τόνισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Στην Ελλάδα δεν σε κρατάνε επειδή είσαι χρήσιμος, σε κρατάνε επειδή είσαι ακίνδυνος

Αν ζούσε σήμερα ο Βασίλης Ραφαηλίδης θα έλεγε την...

AQUA JEWEL: Ανακοίνωση τροποποίησης δρομολογίων

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο...
00:18:21

«Πήγαιναν στον θάνατο με το κεφάλι ψηλά, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα»

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφικών ντοκουμέντων από την εκτέλεση των...

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img