One dead in refugee shipwreck south of Folegandros

Σε εξέλιξη είναι, από λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ευρεία επιχείρηση διάσωσης τυχόν αγνοούμενων προσφύγων – μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νότια της Φολέγανδρου, μετά τη βύθιση πλαστικού σκάφους, στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός ανθρώπων.

Νωρίτερα, εντοπίστηκε μέσα στη θάλασσα ένας νεκρός άνδρας, τον οποίο περισυνέλεξε το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού που παίρνει μέρος στις έρευνες. Μεταφέρεται με ιδιωτικό σκάφος στη Σαντορίνη.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν, όπως έκανε γνωστό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, εκτός από το ΠΑΘ, τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού κι ένα της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφος c-130, πέντε παραπλέοντα πλοία και τρία ιδιωτικά σκάφη. Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν με ένταση 4 Μποφόρ.

Πλωτό σκάφος του λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 12 πρόσφυγες – μετανάστες, καλά στην υγεία τους να επιβαίνουν σε μικρή βοηθητική λέμβο. Όλοι τους περισυνελέγησαν από πλήρωμα σκάφους του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, που φέρονται να είναι ιρακινής καταγωγής, το πλαστικό σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη, εισροή υδάτων και βυθίστηκε. Ένας εξ αυτών δήλωσε ότι στο σκάφος επέβαιναν 32 άνθρωποι, ενώ κατ’ άλλον ήταν πάνω από 50 οι επιβαίνοντες. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου πάντως, ανέφερε ότι οι αρχές λαμβάνουν υπόψη τον μεγαλύτερο αριθμό. Σημειώνεται επίσης ότι μόνο δύο εκ των 12 διασωθέντων έφεραν σωσίβιο, ενώ το σκάφος τους δε φαίνεται να διέθετε σωστικό εξοπλισμό.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Trump announces disclosure of «important» documents on UFOs

«We found many, very interesting documents, I must say, and...

All Together: What is being installed next to our homes? Questions about pumping stations

Under the microscope of the municipal faction «All Together, Kythera -...

Hania.News of «our» George Georgakis celebrates ten years

Today (18 April 2026) is an important day for the...

The tender for the four-year barren lines in the ferry sector is in the final stretch

The tender for the four-year contracts is now on track for implementation...

Tehran reopens the Strait of Hormuz in response to the US blockade

Iran announced today that it is reinstating «strict control»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img