Monoclonal antibodies: Patient describes the treatment - «I don't know if I would have lived without them»

«Τα μονοκλωνικά λειτουργούν σαν αντίδοτο, είναι εντυπωσιακός ο χρόνος με τον οποίο ενεργούν» δήλωσε ασθενής.

Συγκλονιστική η μαρτυρία ασθενούς, καρκινοπαθούς, που νόσησε με coronavirus και της χορηγήθηκε ένα από τα 2.000 monoclonal antibodies που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα και αποφασίστηκε την περασμένη βδομάδα να χορηγούνται σε βαριά νοσήσαντες ασθενείς. Όπως περιγράφει η ασθενής, «δεν ξέρω καν αν θα σας μιλούσα αυτήν την στιγμή αν δεν είχα πάρει τα αντισώματα. Δεν ξέρω αν θα ζούσα».

Η ασθενής, αφού νόσησε με κορονοϊό στις αρχές του Νοεμβρίου και με δική της πρωτοβουλία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σωτηρία, περιέγραψε την εμπειρία της για την χορήγηση του φαρμάκου στο Μέγκα. Όπως σημείωσε, «τα μονοκλωνικά λειτουργούν σαν αντίδοτο, είναι εντυπωσιακός ο χρόνος με τον οποίο ενεργούν. Είναι ταχύτατη η ανάρρωση του ασθενούς».

Στην αρχή ο ιός φαινόταν να τις προκαλούσε μόνο πυρετό και γι αυτό ο προσωπικός της γιατρός της σύστησε να παραμείνει στο σπίτι και να το αντιμετωπίσει με depon! Δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν σας κρύβω ότι ο παθολόγος που με παρακολουθεί μου είπε να καθίσω σπίτι μου με depon γιατί μάλλον θα το πέρναγα με 38 πυρετό όπως το 85% του ελληνικού πληθυσμού».

Ωστόσο, όταν με δική της πρωτοβουλία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σωτηρία, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο οργανισμός της διέθετε λιγότερα λευκά αιμοσφαίρια από όσα είχε όταν τελείωσε τη χημειοθεραπεία της ένα χρόνο πριν. «Όταν τελείωσα τη χημειοθεραπεία είχα 1.800 λευκά. Την Τετάρτη το απόγευμα (σ.σ. με κορωνοϊό) είχα 1.700», σημειώνει η ασθενής.

«Ενώ φαινόταν ότι είχα έναν πυρετό, στην πραγματικότητα γινόταν ένας πολύ βαθύτερος «πόλεμος» στον οργανισμό μου. Ουσιαστικά είχα ένα κατεστραμμένο ανοσοποιητικό μέσα στις πρώτες 4 μέρες», τονίζει. Η ασθενής και καρκινοπαθής, υποστήριξε πως φοβήθηκε περισσότερο με τον κορονοϊό παρά όταν αντιμετώπισε τον καρκίνο. «Ο κορονοϊός πιο επικίνδυνος από τον καρκίνο», είπε χαρακτηριστικά. «Είναι πάρα πολύ τρομακτικό το γεγονός ότι θα μπορούσα σε 10 μέρες να είχα χάσει τη ζωή μου».

Οι γιατροί του Σωτηρία, βλέποντας την κακή εξέλιξη της νόσου, αποφάσισαν να της χορηγήσουν ένα από τα μόλις 2.000 μονοκλωνικά φάρμακα που υπάρχουν στην Ελλάδα και ξεκίνησαν να χορηγούνται σε 10 νοσοκομεία της χώρας.

Η ασθενής χαρακτηρίζει τα μονοκλωνικά αντισώματα, ως θαυματουργά. «Ήταν σε υγρή μορφή ενδοφλέβια. Η χορήγηση κράτησε μισή ώρα. Κατά τη χορήγηση δεν είχα κάποια δυσφορία. Αυτό όμως που ήταν αξιοθαύμαστο είναι ότι μέσα στη μία ώρα από τη χορήγηση του φαρμάκου, αισθάνθηκα ότι ήμουν τελείως απύρετη».

Όπως δήλωσε η ίδια, ο φόβος για πιθανή παρενέργεια, την απέτρεψε από το να εμβολιαστεί καθώς μετά τις χημειοθεραπείες, η ίδια αντιμετώπιζε προβλήματα με την πήξη του αίματος. «Η ογκολόγος μου δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να εμφανιστεί θρόμβωση. Η ίδια μου έλεγε «σε συμβουλεύω να το κάνεις γιατί καλύτερα να υποστείς μια θρόμβωση που μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά να κολλήσεις covid’».

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

00:07:39

Ε. Χαρχαλάκης: Η επιδοματική πολιτική για γιατρούς και εκπαιδευτικούς δεν είναι δουλειά της Αυτοδιοίκησης

Στο μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης των νησιωτικών υποδομών και...

Έφυγε στα 99 του χρόνια ο Δημήτρης Λουράντος (Σπυρίδος)

Απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών ο συμπατριώτης μας Δημήτρης...

Κουκλουτζάς, Altındağ (Kokluca) 

Ακολουθεί ένα κείμενο από την Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας...

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Έσπασε» το φράγμα των 2.400 μονάδων με ώθηση από ΕΚΤ και διεθνές κλίμα

Σε τροχιά ισχυρής ανόδου κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στην...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img