Τετ, 18 Φεβ 2026
11.9 C
Kythera

Is the personal data of 1.5 billion Facebook users being sold?;

Σε ένα δημοφιλές «πειρατικό» φόρουμ στο διαδίκτυο (Hacker Forum) φέρονται να πωλούνται αρχεία με προσωπικά στοιχεία από περίπου 1,5 δισ. χρηστες του Facebook, όπως αναφέρει ο ιστότοπος privacyaffairs.com.

Εάν κάτι τέτοιο ισχύει, αυτό σημαίνει ότι ένας τεράστιος αριθμός χρηστών μπορεί να γίνει στόχος, όχι μόνο διαφημιστών αλλά και εγκληματιών του κυβερνοχώρου.

Σε κάθε περίπτωση, εάν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική διαρροή προσωπικών δεδομένων από το Facebook μέχρι σήμερα, η οποία δεν φαίνεται να σχετίζεται με αυτή που είχε γίνει νωρίτερα φέτος (τον Απρίλιο) και αφορούσε αρχεία περισσότερων από 500 εκατ. χρηστών της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Η πληροφορία αυτή έρχεται τη στιγμή που η διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης βιώνει ένα πρωτοφανές και πολύωρο blackout. Παράλληλα διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων που έφερε στο φως πρώην υπάλληλός της, η οποία διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα (που έχει αναρτήσει και φωτογραφίες από τις «προσφορές» στο φόρουμ), τα αρχεία φαίνεται να είναι αυθεντικά και εμπεριέχουν προσωπικά δεδομένα του χρήστη, όπως όνομα, email, αριθμό τηλεφώνου, τοποθεσία, φύλο και ταυτότητα χρήση (User ID). Επίσης, τα αρχεία φαίνεται να έχουν ληφθεί χωρίς να παραβιαστούν οι λογαριασμοί των χρηστών.

Τα αρχεία προς το παρόν πωλούνται στην πλατφόρμα του φόρουμ, με τους πιθανούς αγοραστές να έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν όλα τα δεδομένα ταυτόχρονα ή σε μικρότερες ποσότητες.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Στην Ελλάδα δεν σε κρατάνε επειδή είσαι χρήσιμος, σε κρατάνε επειδή είσαι ακίνδυνος

Αν ζούσε σήμερα ο Βασίλης Ραφαηλίδης θα έλεγε την...

AQUA JEWEL: Ανακοίνωση τροποποίησης δρομολογίων

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο...
00:18:21

«Πήγαιναν στον θάνατο με το κεφάλι ψηλά, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα»

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφικών ντοκουμέντων από την εκτέλεση των...

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img