Τουρισμός: Κάτω από το 40% του 2019 οι κρατήσεις της φετινής σεζόν – Ποια περιοχή «σώθηκε»

Η ζήτηση δεν έχει ομοιόμορφα χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα ορισμένες περιοχές να εμφανίζουν υψηλότερες επιδόσεις από άλλες.

Ασταθής και αβέβαιη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φετινή τουριστική χρονιά, με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις νέες μεταλλάξεις του coronavirus να καθορίζουν, εν πολλοίς, την πορεία του ελληνικού τουρισμού.

Η φετινή σεζόν είναι εξαιρετικά «ομιχλώδης» και για τον κλάδο των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, με τις πληρότητες να μην υπερβαίνουν το 30%-40% των προ-πανδημικών επιπέδων, του 2019, και, πάντως, σε καμία περίπτωση, να μην προβλέπεται να αυξηθούν περαιτέρω. Έτσι, οι όποιες προσδοκίες υπήρχαν για ικανοποιητικές πληρότητες εφέτος, καταρρίπτονται.

Η ζήτηση δεν έχει ομοιόμορφα χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα ορισμένες περιοχές να εμφανίζουν υψηλότερες επιδόσεις από άλλες. Έτσι, για παράδειγμα στη Northern Greece, που δέχεται τουριστικές ροές από τα Βαλκάνια, η σεζόν εξελίσσεται καλύτερα, όμως στις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές οι πληρότητες δεν υπερβαίνουν το 40% του 2019.

Σε αυτή την εξέλιξη σημαντικό ρόλο έχει το γεγονός ότι, η βρετανική αγορά μόλις «ξεκλείδωσε» -μετά την άρση των περιορισμών, που εφάρμοζε η κυβέρνηση Johnson, στις 19 Ιουλίου-, η ρωσική αγορά παραμένει ακόμη εκτός «παιχνιδιού», ενώ οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής θα καθορίσουν, σε μεγάλο βαθμό, το τελικό αποτέλεσμα.

Από τα προαναφερόμενα γίνεται αντιληπτό ότι, και η φετινή είναι μία ακόμη σεζόν επιβίωσης για τα μικρά τουριστικά καταλύματα. Γι’ αυτό, για πολλοστή φορά, η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση για την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων μικρών τουριστικών καταλυμάτων, που θα εξασφαλίσουν τη ρευστότητα που τόσο έχουν ανάγκη εδώ κι ενάμιση χρόνο.

Η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. ζητάει την ένταξη των επιχειρήσεων του κλάδου σε χρηματοδοτικά προγράμματα και σε νέα, έκτακτα μέτρα στήριξης, με εξειδικεύσεις και στοχευμένες παρεμβάσεις, τα οποία θα δημιουργήσουν ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας για τις επιχειρήσεις, τους επόμενους μήνες και, κυρίως, την επόμενη χειμερινή περίοδο.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

About the reopening of the Livadi Stadium and the surrounding area

In our effort to reopen the football field but...
00:01:29

Trump announces disclosure of «important» documents on UFOs

«We found many, very interesting documents, I must say, and...

All Together: What is being installed next to our homes? Questions about pumping stations

Under the microscope of the municipal faction «All Together, Kythera -...

Hania.News of «our» George Georgakis celebrates ten years

Today (18 April 2026) is an important day for the...

The tender for the four-year barren lines in the ferry sector is in the final stretch

The tender for the four-year contracts is now on track for implementation...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img