LG withdraws from the global mobile market

Την πρόθεσή της να παύσει τις δραστηριότητές της στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, γνωστοποίησε η νοτιοκορεατική εταιρεία LG. Η εταιρεία εμφανίζει ζημίες στην μονάδα κινητής τηλεφωνίας – την μικρότερη από τις 5 μονάδες της – με αποτέλεσμα να σχεδιάζει το κλείσιμό της μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Η εταιρεία αναμένεται να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης λογισμικού στους υφιστάμενους πελάτες της, για ένα χρονικό διάστημα που θα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Όσον αφορά στους εργαζόμενους στην μονάδα κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας – η οποία συνεισφέρει 7% στα συνολικά της έσοδα – αυτοί θα μεταφερθούν σε άλλες δραστηριότητες και θυγατρικές της LG Electronics. 

Today, το μερίδιο της LG στην παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων είναι περίπου 2%, ενώ σε μερικές αγορές όπως οι ΗΠΑ φθάνει το 10% και είναι τρίτη σε μερίδιο αγοράς. Το 2020, η εταιρεία πούλησε παγκοσμίως 23 εκατομμύρια κινητά, έναντι 256 εκατομμυρίων της πρώτης Samsung, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Counterpoint. Η απόσυρση της LG θα ωφελήσει και τους άλλους ανταγωνιστές της, πέρα από την επίσης νοτιοκορεατική Samsung, δηλαδή τις κινεζικές εταιρείες (Xiaomi, Oppo, Vivo κ.α.), την αμερικανική Apple κ.α.

Η LG είχε αρχικά εισάγει διάφορες καινοτομίες στα mobile phones και το 2013 ήταν τρίτη σε μερίδιο αγοράς παγκοσμίως πίσω από τη Samsung και την Apple, όμως σταδιακά υποχώρησε στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Η μονάδα κινητής τηλεφωνίας της, εμφανίζει ζημιές εδώ και σχεδόν έξι χρόνια, φθάνοντας περίπου τα 4,5 δισ. δολάρια συνολικά σε αυτή την περίοδο. Η διακοπή των δραστηριοτήτων στην κινητή θα επιτρέψει στην εταιρεία να στρέψει την προσοχή της σε άλλες περιοχές με περισσότερες προοπτικές ανάπτυξης, όπως τα electric vehicles, τα «έξυπνα» σπίτια, οι διασυνδεμένες συσκευές κ.α.

Ενώ και άλλα γνωστά ονόματα της κινητής τηλεφωνίας, όπως οι Nokia, HTC και Blackberry, γνώρισαν μεγαλύτερες δόξες στο παρελθόν, υπάρχουν ακόμη στην αγορά.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Χωρίς νερό τα Τραβασαριάνικα: Έντονη διαμαρτυρία από τα «Ελεύθερα Κύθηρα»

Τη μετωπική σύγκρουση με τη Δημοτική Αρχή του κ....

AQUA JEWEL: Modification of route

We would like to inform passengers that, due to adverse weather conditions...

Το ΚΚΕ Κυθήρων αποχαιρετά τον Λεωνίδα Κοντόζη

Η Κομματική Οργάνωση Κυθήρων του ΚΚΕ  αποχαιρετά τον Λεωνίδα...

O επιλεκτικός αναθεωρητισμός και το δίκαιο της θάλασσας

Τα επιλεκτικά αναθεωρητικά κράτη, όπως η Τουρκία, επιδιώκουν να...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img