Εμβόλιο Covid-19: Ξεκινά η χορήγηση τρίτης δόσης στην Ελλάδα

Με την επιστροφή στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την επέλαση του κορονοϊού, ξεκίνησε την ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος κατά της covid-19, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Την έναρξη των εμβολιασμών με αναμνηστική δηλαδή τρίτη δόση εμβολίου, ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης. Οι εμβολιασμένοι των εν λόγω κατηγοριών θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους σε περίπου μία εβδομάδα από σήμερα όταν και θ ανοίξει σχετική πλατφόρμα.

Σύμφωνα με την κα Θεοδωρίοδου, η τρίτη δόση στοχεύει στη θωράκιση ατόμων που λόγω νόσου η θεραπείας δεν κατάφεραν την απαιτούμενη ανοσοαπόκριση. Επίσης με τη συγκεκριμένη διαδικασία δημιουργούνται υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων ώστε να αναπληρώσουν τη μείωση που σημειώνεται με την πάροδο του χρόνου

Στις 17/8 στην κοινή συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για την αναμνηστική δόση εμβολίου (τρίτη δόση) αποφασίστηκε η εισήγηση για τη χορήγηση που θα είναι με mRNA για όλους. Οι επιτροπές με βάση τα επιστημονικά δεδομένα προέβησαν στη σύσταση για χορήγηση στις 4 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.

Τα άτομα στα οποία θα χορηγηθεί αφορούν σε:

  • Μεταμοσχευμένους και άτομα σε λίστα για μεταμόσχευση
  • Αιμοκαθερόμενους
  • Καρκινοπαθείς με συμπαγείς όγκους και άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία για καρκίνο όπως επίσης και για αιματολογικούς καρκίνους
  • Άτομα σε ανοσοκαταστολή όπως ατομα που πάσχουν από αυτοάνοσα ή άλλα νοσήματα που αντιμετωπίζονται με ανοσοθεραπείες και άτομα με HIV.

Για τα τελευταία αυτά άτομα υπάρχει συγκεκριμένος κατάλογος, και μάλιστα σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται και άτομα που κάνουν χρήση κορτιζόνης άνω των 20mg.

Πάντως η κα Ιεοδωρίδου τόνισε ότι ο εμβολιασμός με δυο δόσεις είναι αυτός που προστατεύει και μάλιστα κατά 92% από το θάνατο. Επίσης οι εμβολιασμένο κολλούν τον ιό όμως κατά 65% οι εμβολιασμένοι έχουν λιγότερες πιθανότητες για να τον μεταδόσουν.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Χανιά – Κτηματολόγιο: Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει…

Στις 25 Μαρτίου 2026 γράφαμε σε αυτήν εδώ τη στήλη ότι...

Απάντηση Ανδρέα Μαριάτου στο άρθρο του Σταύρου Μεγαλοκονόμου

Αγαπητέ Σταύρο,Ναι, είναι δημοκρατική υποχώρηση (στην καλύτερη περίπτωση) να...
00:02:34

Αυλέμονας: Διαμαρτυρίες για τις εργασίες ανάπλασης εν μέσω τουριστικής περιόδου

Έντονη διαμαρτυρία για τον χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης...

Η ντροπή των Κυθήρων

Πρωϊνό Σαββάτου και ανοίγοντας τις ιστοσελίδες των τοπικών μέσων,...
03:15:43

Το Καμένο Πρόσωπο της Ελλάδας – Η Αχρηστοκρατία

Οι "Αντιθέσεις" έριξαν την αυλαία της τηλεοπτικής περιόδου, με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img