emvoliastiko-kentro

Οριστικοποιείται η απόφαση για την χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου στους πολίτες εκείνους που είναι ανοσοκατεσταλμένοι και πάσχουν από σοβαρά χρόνια νοσήματα. Η σχετική απόφαση αναμένεται αύριο, Τρίτη, 11/01 από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού. Η 4η δόση θα πραγματοποιείται 6 μήνες μετά την τρίτη δόση εμβολίου που ήταν η αναμνηστική.

Η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα για τα ραντεβού της 4ης δόσης είναι ήδη έτοιμη στο emvolio.gov.gr, όπου οι εισερχόμενοι θα μπορούν να «κλείσουν» το ραντεβού τους, 15 μέρες προτού ολοκληρωθεί το 6μηνο από την τρίτη δόση. Το διάστημα των 6 μηνών από την 3η δόση, επελέγη με βάση τα επιστημονικά δεδομένα αλλά και το τί συνιστούν οι διεθνείς Οργανισμοί.

Τρίτη δόση για όλους

Από την 1η Φεβρουαρίου του 2022, όλοι οι πολίτες που μπορούν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την αναμνηστική δόση, ενώ το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους θα λήγει στην περίπτωση που παρέλθουν 7 μήνες από την δεύτερη δόση mRNA εμβολίου ή του μονοδοσικού. Αυτό συνεπάγεται ότι θα τους απαγορεύεται η είσοδος σε κλειστούς χώρους ενώ θα εξαιρούνται και από τα υπόλοιπα προνόμια που έχουν οριστεί.

Τέλος, πρόστιμο 100 ευρώ περιμένει εκείνους τους πολίτες των άνω των 60, οι οποίοι δεν θα έχουν εμβολιαστεί έως τις 15 Ιανουαρίου, μέτρο το οποίο η κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει απαρέγκλιτα.

 

 

 

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

thirteen + 20 =