kinita

Μόνο για 3 μήνες θα είναι τα δωρεάν 50 GB προς τους νέους 15-17 ετών, που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως κίνητρο για να εμβολιαστούν. «Όσο για τους εφήβους 15 έως 17 ετών, αυτοί που θα έχουν εμβολιαστεί, αποκτούν ένα ακόμα κίνητρο, για να συνδυάσουν την προστασία της υγείας τους με την επικοινωνία ή τα ηλεκτρονικά τους χόμπι. Θα τους προσφέρουμε εν είδει αναγνώρισης, αλλά και κινήτρου, 50 gigabytes δωρεάν data στο κινητό τους» είχε πει ο πρωθυπουργός, παραλείποντας, ωστόσο, να πει ότι θα υπάρχει ημερομηνία λήξης.

Όμως, η σχετική τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή, ξεκαθαρίζει ότι το πακέτο «Freedom Pass/Data» παραμένει «ενεργοποιημένο για διάρκεια τριών μηνών από την ενεργοποίησή του, ενώ, μετά την πάροδο του χρονικού διαστήματος αυτού, απενεργοποιείται αυτόματα».

Ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης αυτού του όρου και ποιον εξυπηρετεί, μένει να απαντηθεί από την κυβέρνηση. Ήταν μόνο για λόγους εντυπωσιασμού που ανακοινώθηκαν τα 50 GB, τα οποία είναι δύσκολο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να καταναλωθούν από μαθητές Λυκείου; Και, θα κόστιζε άραγε τόσο στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να παραμένουν ενεργά έως ότου εξαντληθούν;

Σύμφωνα με την τροπολογία, το δωρεάν πακέτο δεδομένων θα χορηγείται σε εφήβους 15-17 ετών που έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού μέχρι τις 31.12.2021.

Για τη χορήγηση της διευκόλυνσης, δημιουργείται ειδική εφαρμογή στο gov.gr.

Οι γονείς αναλαμβάνουν την ευθύνη να καταχωρίσουν τα στοιχεία των παιδιών στην εφαρμογή (πάροχο κινητής τηλεφωνίας, αριθμό τηλεφώνου, ΑΜΚΑ παιδιού). Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 31.12.2021.

Με την ίδια τροπολογία, ορίζεται η αμοιβή των ιδιωτών ιατρών που διενεργούν εμβολιασμούς, κατ’ οίκον στα 30 ευρώ για κάθε δόση και 50 ευρώ για μονοδοσικά, και στο ιατρείο στα 15 και 20 ευρώ αντιστοίχως. Στα 15 και 20 ευρώ ανέρχεται και η αποζημίωση για τους φορείς υλοποίησης του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού.

Νάσος Ηλιόπουλος: Υποσχέσεις τριμήνου, κοροϊδία διαρκείας

«Μετά τα 1.200 ευρώ, που έγιναν 100, σήμερα μάθαμε ότι οι υποσχέσεις Μητσοτάκη για data λήγουν στο τρίμηνο» σχολίασε καυστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

«Υποσχέσεις τριμήνου, κοροϊδία διαρκείας» έγραψε με νόημα στο twitter.

«Μαζί με τα data όμως τελειώνει και ο χρόνος μιας κυβέρνησης, που ξέρει μόνο να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των λίγων» υπογράμμισε με νόημα ο Νάσος Ηλιόπουλος.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

thirteen + thirteen =