Σάβ, 13 Δεκ 2025
16.5 C
Cythera

«Έμμεση» απάντηση στον Ιερέα Π. Μεγαλοκονόμο για το έργο οδοποιίας στη θέση «Καλαμαύρος»

Δελτίο Τύπου εξέδωσε σήμερα ο Δήμος Κυθήρων απαντώντας, εμμέσως ή αμέσως αν θέλετε, στα όσα ανέφερε στο γράμμα του ο Πατήρ Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος προ ημερών. Διαβάστε το δελτίο παρακάτω:

Ενημέρωση για το έργο οδοποιίας στη θέση «Καλαμαύρος»

Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προς αποφυγή παρερμηνειών και αποκατάσταση των αληθών γεγονότων, ανακοινώνονται τα κάτωθι αναφορικά με το έργο «Οδοποιία Δρυμώνας – Καλαμαύρος»:

  1. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών (ΣΑΕ 055) και όχι από την Περιφέρεια Αττικής.
  2. Ο Προϋπολογισμός της μελέτης είναι 149.193,56€ συν ΦΠΑ.
  3. Η σύμβαση κατασκευής υπεγράφη στις 21-07-2022 με ποσό 145.336,35€ (με το ΦΠΑ). Ανάδοχος είναι η Βιολέτα Κυράνη και η αρχική προθεσμία περάτωσης του έργου ήταν 8 μήνες, ήτοι μέχρι τις 21-03-2023.
  4. Λόγω θέρους και αδειών του προσωπικού της Περιφέρειας, ο ορισμός του επιβλέποντος έγινε στις 23-08-2022, δηλαδή 1 μήνα μετά την υπογραφή της σύμβασης.
  5. Με απόφαση του Δ.Σ. (55/2023) παρατάθηκε η προθεσμία μέχρι 23-09-2023, συνεπώς το έργο ευρίσκεται εντός της νόμιμης προθεσμίας ως προς την υποχρέωση ολοκλήρωσής του.
  6. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων πληρώνει τα έργα απολογιστικά, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Επιπλέον, το ΠΔΕ είναι χρηματοδοτικό πρόγραμμα που καθυστερεί σημαντικά τις πληρωμές, μέχρι 12 μήνες ή και περισσότερο ανά περίπτωση (π.χ. έργα ύδρευσης), γεγονός που είναι γνωστό στον κατασκευαστικό κλάδο πανελλαδικά.
  7. Ο 1ος λογαριασμός του έργου, ύψους 7.435,65€, υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών προς πληρωμή στις 23-01-2023 και η εκταμίευση του ποσού προς τον ανάδοχο έγινε στις 13-07-2023.
  8. Ο 2ος λογαριασμός του έργου, ύψους 34.747,71€ υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών προς πληρωμή στις 19-07-2023 και ευρίσκεται σε αναμονή.
  9. Η μη εμπρόθεσμη πληρωμή των λογαριασμών των έργων συνιστά λόγο διακοπής εργασιών και ουσιώδη λόγο παράτασης των προθεσμιών ολοκλήρωσης.
  10. Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 70% (διαπλατύνσεις, τεχνικά ομβρίων, εξομαλύνσεις κ.λπ.) και αναμένεται η ασφαλτόστρωση της οδού, μόλις ολοκληρωθούν οι ανωτέρω πληρωμές του αναδόχου από το Υπουργείο Εσωτερικών.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Ο Ποταμός φοράει τα γιορτινά του – γιορτή χαράς και παιχνιδιού την Κυριακή

Γιορτινή ατμόσφαιρα θα πλημμυρίσει αύριο, Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, τον...

Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες – Τι σενάρια εξετάζουν

Στη Νίκαια της Λάρισας είναι στραμμένα τα βλέμματα, καθώς...
00:21:16

Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα στις 5 περιμένω στο γραφείο μου όποια αντιπροσωπεία αγροτών οριστεί

Κάλεσμα διαλόγου στους αγρότες απηύθηνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από...
00:06:53

Κυρ. Πιερρακάκης: Νέος πρόεδρος του Eurogroup

«Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή...

Δρομολόγια Aqua Jewel μέχρι 1η Φεβρουαρίου 2026

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι τα δρομολόγια του πλοίου...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img