giannis-kapiris
Giannis Kapiris. Source: St Bernards Fruit and Veg Market

Σε πρόσωπο την ημέρας έχει μετατραπεί ο μανάβης Γιάννης Καπίρης ο οποίος τις τελευταίες ημέρες τα έχει βάλει με τους ανταγωνιστές του οι οποίοι στο όνομα του πληθωρισμού ανεβάζουν τις τιμές των λαχανικών στα ύψη.

Κύριο θέμα τα τρία λαχανικά αγγούρια, ντομάτες και μαρούλια που αυτή την στιγμή για να προμηθευτεί ένας καταναλωτής πρέπει να πληρώσει αδρά.

Οι αναρτήσεις του ομογενούς με αποκορύφωμα το τελευταίο βίντεο που ανέβασε ο ίδιος την περασμένη Κυριακή, έχουν γίνει viral.

Ο Γιάννης Καπίρης, τα τελευταία 14 χρόνια διατηρεί οπωροπωλείο στην ανατολική Αδελαΐδα και αν και δεν είναι αγαπητός από όλους κανείς δεν του αμφισβητεί το γεγονός πως ο ίδιος γνωρίζει καλά την αγορά καλά από νεαρή ηλικία.

Ο παππούς του, Γιάννης Καπίρης, δημιούργησε τη γνωστή οικογενειακή επιχείρηση όταν ήρθε μετανάστης το 1950 από τη Χίο στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με τον Ελληνοαυστραλό μανάβη, η άνοδος στις τιμές των λαχανικών οφείλεται μεν στην έλλειψη παραγωγής λόγω των πλημμυρών στο Queensland και τη Ν.Ν.Ουαλία και τις καταστροφές στις σοδειές.

Την ίδια στιγμή εκείνος θεωρεί πως η κατάσταση αυτή έχει γίνει αφορμή ώστε όλοι να ανεβάζουν τις τιμές ως μια ευκαιρία πρόσκαιρου πλουτισμού και μάλιστα αποκαλύπτει πως οι τιμές σε μερικά προϊόντα έχουν ανέβει κατά 20%.

Μάλιστα ο κ. Καπίρης αναφέρεται στον παππού του και τα μαθήματα που διδάχτηκε από εκείνον.

«Ο παππούς μάς έμαθε από παλιά να προσέχουμε τον πελάτη και όχι τα λεφτά. Το πιο σημαντικό είναι να έρχεται ο κόσμος στο μαγαζί σου. Όταν ένα μαγαζί είναι γεμάτο, τραβάει τον κόσμο γιατί είναι η καλύτερη διαφήμιση.

«Αν έχω δέκα ακριβά προϊόντα, τότε βάζω και δέκα φθηνά προϊόντα για να υπάρχει ισορροπία» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος ενώ προέβλεψε πως οι τιμές των λαχανικών, που είναι και το ζητούμενο, θα αρχίσουν να πέφτουν σε περίπου τρεις εβδομάδες, όταν αρχίσει πάλι η παραγωγή να έρχεται από το Queensland, τη Ν.Ν.Ουαλία και τη Δυτική Αυστραλία.

Τι συνέβη σε επιχείρηση Ελληνοαυστραλού εστιάτορα;

Έκλεισε τις πόρτες του εδώ στην Αδελαΐδα το τελευταίο εστιατόριο γνωστής αλυσίδας καταστημάτων που ειδικεύονται στην πίτσα.

Το κατάστημα λειτουργούσε στην περιοχή του Marion τα τελευταία 44 χρόνια και στο οποίο εργαζόταν πριν αναλάβει την πλήρη διαχείριση του πριν από 3 χρόνια, ο ομογενής επιχειρηματίας εστίασης Βασίλειος Λιανός.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Λιανός, παρά το γεγονός πως το κλείσιμο της επιχείρησης του του προκαλεί νοσταλγία, είναι σίγουρα ένα βήμα μπροστά αφού η εταιρία πλέον επεκτείνεται και είναι σχεδόν αδύνατον να διατηρηθεί ως έχει.

Αυτή την στιγμή σε όλη την χώρα έχουν μείνει μόνο 12 της συγκεκριμένης αλυσίδας εστιατορίων, ενώ αναμένεται να επέλθουν αλλαγές στην συγκεκριμένη εταιρία σύντομα.

Τα τελευταία νέα που αφορούν στον κορωνοϊό

Μικρή πτώση των κρουσμάτων είχαμε τα τελευταία 24ωρα Πάνο με τον αριθμό των συμπολιτών μας που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό να φτάνει τους 2781.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η υγειονομική υπηρεσία Νότιας Αυστραλίας, το τελευταίο 24ωρο καταγράψαμε τρεις ακόμα θανάτους συμπολιτών μας από κορωνοϊό.

Πρόκειται για δύο άνδρες περίπου 70 ετών και έναν ακόμα άνδρα γύρω στα 80 οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό και κατέληξαν.

Αυτή την στιγμή σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που έχουμε στην διάθεση μας, 227 άτομα βρίσκονται στο νοσοκομείο, ενώ 7 εξ αυτών νοσηλεύονται στην εντατική μονάδα.

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στην πολιτεία μας πάνω από 595,000 κρούσματα ενώ ο συνολικός αριθμός νεκρών από κορωνοϊό ΝΑ από τις αρχές της πανδημίας ανέρχεται στους 533.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × one =