sexualiki-kakopoiisi

Σε στενό κλοιό φαίνεται πως βρίσκεται γνωστός ηθοποιός – σκηνοθέτη, ο οποίος για δεύτερη φορά μπαίνει στο στόχαστρο, με μήνυση σε βάρος του για βιασμό ανηλίκου.

Αυτή η δικογραφία αφορά στο έτος 2010, άρα δεν τίθεται ακόμη ζήτημα παραγραφής, ενώ σύμφωνα με το δικηγόρο Γιάννη Βλάχο, το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´ τάξης Γυμνασίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καταγγέλων δεν σχετίζεται με το χώρο του θεάτρου.

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, υποστηρίζει: «Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης, πασίγνωστος-ηθοποιός το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίος εντόνως τη δημοσιότητα. Ζητάω να παρέμβει άμεσα και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης, διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο».

Στη μήνυση, περιγράφονται όλα τα περιστατικά που έλαβαν χώρα, κατά τον καταγγέλοντα και συγκεκριμένα, ότι ο ηθοποιός – σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου, με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του. Παράλληλα, αναφέρεται ότι συχνά πήγαιναν σε συναυλίες και εν τέλει ο ηθοποιός τον βίασε στο σπίτι του. Το θύμα μιλάει και για άλλα παιδιά που ο καταγγελλόμενος δεχόταν στο σπίτι του.

Μήνυση του υπουργείου πολιτισμού για το #Metoo

Την ίδια ώρα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατάθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος από τη δικαιοσύνη.

Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με τη δικογραφία που έχει ήδη ξεκινήσει να ερευνάται.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eleven − 1 =