covid-19-vaccine

Τις πρώτες  33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, παραλαμβάνει η Ελλάδα, την Τετάρτη, 14/04, από τις συνολικά 1,3 εκατ. δόσεις εμβολίων που αναμένει από την συγκεκριμένη εταιρεία μέχρι τον Ιούνιο.

Ο αρχικός σχεδιασμός της Johnson & Johnson, έκανε λόγο για συνολικά 55 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της, που θα είχαν προορισμό τις χώρες της ΕΕ μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο, περιστατικά θρόμβωσης που καταγράφηκαν στις ΗΠΑ, σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί, ώθησαν την εταιρεία στο να επανεξετάσει την σύμβασή της.

Στο μεταξύ, οι άλλες παρασκευάστριες εταιρίες εμβολίων, συνεχίζουν τις παραδόσεις. Από την εταιρία Pfizer, και σύμφωνα με το πλάνο παραδόσεων που έχει αποστείλει, αναμένουμε για τον Μάιο  1.550.000 δόσεις και το μήνα Ιούνιο 1.700.000 δόσεις. Από την εταιρεία AstraZeneca αναμένουμε περίπου 450.000 δόσεις για κάθε έναν από τους υπόλοιπους 3 μήνες, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, ενώ η Moderna έχει διαβεβαιώσει για αποστολή μέχρι στιγμής 100.000 δόσεων, παρόλο που αναμένουμε περισσότερες παραλαβές από την εταιρεία αυτή.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × four =