Το λογότυπό της παρουσίασαν τα Ελεύθερα Κύθηρα. Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:

Στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο νησί μας, θα αναμετρηθούν 2 νοοτροπίες.
Η πρώτη είμαστε όλοι εμείς, τα ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΥΘΗΡΑ.

Η δεύτερη, που εκφράζεται από τους κ.Χαρχαλάκη και κ.Σουρή, έχει (ως είθισται) διασπαστεί σε 2 επιμέρους παρατάξεις που διεκδικούν τα μερίδια με το βλέμμα στραμμένο στα δημόσια έργα. Μικρή σημασία (κυρίως αισθητική) έχει η προσωπικότητα των επικεφαλής, διότι είτε με γαλαζοαίματους είτε με tour operators η ουσία είναι μια: αμφότερες οι παρατάξεις θα αντισταθούν σε κάθε δομική αλλαγή, γενετικά εξαρτημένες από το κατεστημένο που τις ίδρυσε.

Για τη δημοτική αρχή αυτή η εξάρτηση αποδεικνύεται κάθε φορά που προσθέτει θαυμαστικά όταν ανακοινώνει τον προϋπολογισμό ενός έργου, κάθε φορά που επιτίθεται προσωπικά σε όσους ασκούν κριτική αλλά και με την λαλίστατη σιωπή κάθε φορά που αποκαλύπτονται υπερκοστολογήσεις.

Οι εξαρτήσεις της νεοϊδρυθείσας παράταξης ίσως δεν είναι ακόμα ευρέως γνωστές, σε εμάς πάντως αποκαλύφτηκαν όταν ο επικεφαλής της μας ανακοίνωσε οτι αυτός και οι παρατάξεις Μένουμε Εδώ και Πρώτα ο Ανθρωπος, την ίδρυσαν καθ’υπόδειξιν των παλιών παραγόντων που είχαν στηρίξει και τον κ.Παναγόπουλο. Και οι οποίοι με πολιτικάντικη αφέλεια παρακάλεσαν να τους ακολουθήσουμε χωρίς καν προγραμματική συμφωνία, έτσι «για να φύγει ο Χαρχαλάκης». Μα το θέμα δεν είναι μια αλλαγή προσώπου αλλά η αλλαγή της νοοτροπίας των εξαρτήσεων! Εμείς αγωνιζόμαστε για ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΥΘΗΡΑ και δεν είμαστε εντολοδόχοι κανενός. Το να ρίξουμε τον ένα για να φέρουμε τον άλλο, χωρίς γνώμονα την αλλαγή πολιτικής για τον τόπο μας, εν τέλει δεν είναι αλλαγή. Φυσικά λοιπόν συμφωνία δεν μπορούσε να υπάρξει.

Έστω και έτσι λοιπόν, με την ουσιαστική ταύτιση των εργολάβων και των κομματικών μικροπαραγόντων, υλοποιήθηκε το αίτημά μας για μια ενιαία αντιπολιτευτική παράταξη, αυτή των ελεύθερων, σκεπτόμενων πολιτών. Μιλάμε μόνο με επιχειρήματα και προτάσεις. Χωρίς να μας αφορά η τοξικότητα μεταξύ των δύο όψεων του παλιού, συνεχίζουμε τον αγώνα για διαφορετικά Κύθηρα όπως τον ξεκινήσαμε. Σας ευχαριστούμε για την στήριξη και θέλουμε με χαρά να μοιραστούμε με όλους ότι πρόσωπα από τις παρατάξεις της νυν αντιπολίτευσης έχουν συμμεριστεί τον σκοπό και τα πιστεύω μας και στηρίζουν ενεργά τα ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΥΘΗΡΑ. Και επειδή η πολιτική βγαίνει από εμάς τους ίδιους και όχι από αντιπροσώπους, θεωρούμε ήδη ως μέλη της ομάδας μας όσους συμφωνούν με τους προγραμματικούς μας πυλώνες.

Σας παρουσιάζουμε το λογότυπο μας και σας ενημερώνουμε οτι διατηρείται και σελίδα στο Facebook για όποιον θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας.

https://www.facebook.com/eleutherakythera

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × 4 =