Δηλώσεις στην κάμερα του Kythera.News, στο περιθώριο της μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των υπό αναστολή υγειονομικών, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, 01/09, έξω από το «Τριφύλλειο» Νοσοκομείο, έκανε η Ελένη Αλαγιάννη.

Η πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του «Τριφυλλείου» Νοσοκομείου και διευθύντρια-συντονίστρια του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου, δήλωσε ότι οι υγειονομικοί που αντιτίθενται στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, δέχονται ασφυκτικές πιέσεις, μέσα σε ένα γενικότερο καθεστώς που παραβιάζει κάθε κώδικα δεοντολογίας, ηθικής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Βιώνουμε απολυταρχικότητα, η οποία θα διδάσκεται στο μέλλον και κάποιοι θα ντρέπονται για αυτό», δήλωσε, εμφανώς συγκινημένη η κα Αλαγιάννη.

Η παλαιότερη ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων, επικαλέστηκε το δικαίωμα όλων στην αυτοδιάθεση, για το οποίο συνηγορούν και επίσημα ψηφίσματα και μελέτες από το εξωτερικό, όπως είπε. Επικαλέστηκε, χαρακτηριστικά, το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τις 22/06/21, σύμφωνα με το οποίο, «τα κράτη-μέλη καλούνται να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες ενημερώνονται περί της μη υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά της covid-19» και ότι «κανείς δεν υπόκειται σε πολιτική, κοινωνική ή άλλη πίεση για να εμβολιαστεί αν δεν το επιθυμεί».

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι «η ευνοϊκή μεταχείριση όσων κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού έναντι εκείνων που δεν έχουν, ενδέχεται να δημιουργήσει ηθικά, δεοντολογικά και λειτουργικά θέματα που μπορεί να έχουν αντίκτυπο στην δημόσια υγεία».

Παρουσίασε, επιπλέον, άρθρο του αμερικανικού CDC, από τις 30/07/21 (το αμερικανικό «κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών»), σύμφωνα με το οποίο «οι εμβολιασμένοι, και νοσούν και μεταδίδουν», φέροντας μάλιστα «το ίδιο ιικό φορτίο» με τους ανεμβολίαστους.

«Δεν αξίζει να ερίζουμε αλλά ούτε να δεχόμαστε τέτοια ασφυκτική πίεση και εκβιασμούς. Απευθύνω κάλεσμα ενότητας και αλληλεγγύης. Όλα τα άλλα, είναι εκ του πονηρού», κατέληξε η κα Αλαγιάννη, εισπράττοντας το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες, Τετάρτη, 01/09, οι υγειονομικοί όλης της χώρας που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν με σκεύασμα κατά της λοίμωξης covid-19 που προκαλεί η νόσος SARS-CoV-2, του νέου κορονοϊού, τίθενται, με απόφαση της κυβέρνησης, σε αναστολή εργασίας, άνευ αποδοχών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8 + thirteen =