Εκτακτη επιχορήγηση στην Εκκλησία για τον κορονοϊό

Το ύψος της επιχορήγησης στην Εκκλησία θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα καθοριστεί με ΚΥΑ

Σε έκτακτη επιχορήγηση προς την Εκκλησία και λοιπούς θρησκευτικούς φορείς προχωρά κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορονοϊού και να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο.

Στην τροπολογία που φέρει τις υπογραφές του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, αναφέρεται πως το ύψος της επιχορήγησης που θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Αναλυτικά η επιχορήγηση θα αφορά στην Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κρήτης, τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας, τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα και τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του νόμου 4301/14.

Παράλληλα με την τροπολογία παρατείνεται για ένα έτος η προθεσμία για κατ’ εξαίρεση πρόσληψη ιεροδιδασκάλων από τα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την τροπολογία.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Χανιά – Κτηματολόγιο: Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει…

Στις 25 Μαρτίου 2026 γράφαμε σε αυτήν εδώ τη στήλη ότι...

Απάντηση Ανδρέα Μαριάτου στο άρθρο του Σταύρου Μεγαλοκονόμου

Αγαπητέ Σταύρο,Ναι, είναι δημοκρατική υποχώρηση (στην καλύτερη περίπτωση) να...
00:02:34

Αυλέμονας: Διαμαρτυρίες για τις εργασίες ανάπλασης εν μέσω τουριστικής περιόδου

Έντονη διαμαρτυρία για τον χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης...

Η ντροπή των Κυθήρων

Πρωϊνό Σαββάτου και ανοίγοντας τις ιστοσελίδες των τοπικών μέσων,...
03:15:43

Το Καμένο Πρόσωπο της Ελλάδας – Η Αχρηστοκρατία

Οι "Αντιθέσεις" έριξαν την αυλαία της τηλεοπτικής περιόδου, με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img