panellinies
Photo by Ben Mullins on Unsplash

Η κατάρρευση του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οδήγησε στην παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος διαβίβασε ήδη παραγγελία για έρευνα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος ζητά τη συνδρομή του τμήματος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έρευνα σε βάθος για τα αίτια της κατάρρευσης του συστήματος.

Σύμφωνα με την εντολή, για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.

Για κυβερνοεπίθεση μιλά το υπουργείο Παιδείας

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας αποδίδει ξανά το πρόβλημα σε κυβερνοεπίθεση. Συγκεκριμένα, ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Αλέξης Κόπτσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως χθες, Δευτέρα, η πλατφόρμα δεχόταν ταυτοχρόνως 280.000 επισκέψεις το δευτερόλεπτο από τους χάκερ, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Έντονες αντιδράσεις από τους καθηγητές

Το αλαλούμ που προκάλεσαν τα προβλήματα πρόσβασης στο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις τάξεις των καθηγητών. ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ ζητούν την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, σημειώνοντας ότι ταλαιπωρεί χιλιάδες μαθητές.

Έντονη ήταν και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεύτερη μέρα που πέφτει η ανοχύρωτη πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων. Το έργο Μητσοτάκη – Κεραμέως στην εκπαίδευση σε όλη του την καταστροφική μεγαλοπρέπεια», τόνισε σε δήλωσή του ο Νίκος Φίλης.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

6 − 3 =