Το πρώτο Πτυχίο Πιάνου με Άριστα παμψηφεί έδωσε το παράρτημα Κυθήρων του Ωδείου Αναγέννηση στην σπουδάστρια Ειρήνη Πετροχείλου στις πτυχιακές εξετάσεις που διεξήχθησαν στην Αθήνα στις 29 Ιουνίου 2022.

Ένα από τα  πέντε μέλη που αποτελούσαν την εγκεκριμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού  επιτροπή ήταν και ο διεθνούς φήμης πιανίστας και μαέστρος Δημήτρης Τουφεξής. Η πρώτη επαφή της Ειρήνης με τον όμορφο κόσμο της μουσικής ήταν στην ηλικία των 5 ετών στο τμήμα μουσικοκινητικής και στη συνέχεια σε σύνολο Οrff. Από την Α΄ δημοτικού άρχισε τα μαθήματα πιάνου στο νεοσύστατο παράρτημα του Ωδείου Αναγεννήση στα Κύθηρα στα Κύθηρα. Ξεχώρισε γρήγορα για την αγάπη της στο όργανο το ταλέντο και την επιμέλεια της. Οι μουσικές της σπουδές ήταν πολύπλευρες. Πιάνο, σύνολο Orff, παιδική χορωδία, θεωρητικά, ορχήστρα μελωδικών κρουστών γκρουπ.

Η Ειρήνη αξιοποίησε ότι προσφέρει το ωδείο για να καλλιεργήσει τις μουσικές της ικανότητες στο πιάνο στη φωνή στα σύνολα. Πήρε μέρος στους Πανελλήνιους  Διαγωνισμούς της ΧΟΝ ως μέλος της Παιδικής Χορωδίας όπου και είχε λάβει μέρος με σόλο τραγούδι και στην κατηγορία του πιάνου όπου και απέσπασε πρώτο βραβείο στη κατηγορία της. Είχε ήδη πάρει πτυχίο Αρμονίας με Άριστα ενώ ήταν ακόμη μαθήτρια Λυκείου.

Η 29 Ιουνίου ήταν μια μέρα σταθμός στη μουσική της πορεία. Μια μέρα σημαντική για την ίδια τη δασκάλα της Ελένη Κοκολάκη, το ωδείο και την οικογένειά της που πάντα την στήριζαν.

Η εξαιρετική της εμφάνιση και τα συγχαρητήρια από καταξιωμένους μουσικούς είναι η καλύτερη επιβράβευση για την προσπάθεια τόσων χρόνων.

Θερμά Συγχαρητήρια!

Καλή συνέχεια Ειρήνη στο μαγικό κόσμο της μουσικής. Ένα ταξίδι που δε τελειώνει ποτέ!

Η Ειρήνη Πετροχείλου συνεχίζει τις μουσικές της σπουδές ενώ παράλληλα φοιτά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, στο τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seven − 1 =