angelic-power-kina

Τραγικές καταστάσεις βιώνουν οι Έλληνες ναυτικοί του πλοίου «Angelic Power», που βρίσκεται ακινητοποιημένο, ανοιχτά του Χονγκ Κονγκ, σε κινεζικά χωρικά ύδατα.

Ο β’ μηχανικός του πλοίου, Παναγιώτης Μπακογιάννης, μίλησε το πρωί της Τρίτης, 30/03, στην εκπομπή του OPEN “Ώρα Ελλάδος”, περιγράφοντας μια απελπιστική κατάσταση για το πλήρωμα του πλοίου, το οποίο έχει αφεθεί στην τύχη του, εξαιτίας οικονομικών διαφορών, ανάμεσα στην διαχειρίστρια εταιρεία και την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Πρόκειται για μια κατάσταση, την οποία ο κος Μπακογιάννης χαρακτήρισε ως «κατάσταση ιδιότυπης ομηρίας», στην οποία κάποια μέλη του πληρώματος έχουν μέχρι και 17 μήνες να δουν τις οικογένειές τους, ενώ έπαυσε και η καταβολή των μισθών από τον περασμένο Ιανουάριο. Το πλέον ανησυχητικό όμως είναι, ότι πολλοί ναυτικοί αντιμετωπίζουν πλέον θέματα υγείας, καθώς τους έχουν τελειώσει τα φάρμακα και σε κάποιες περιπτώσεις, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη νοσηλείας για ορισμένους εξ αυτών. Στις αλλεπάλληλες, αγωνιώδεις μάλιστα προσπάθειες επικοινωνίας, τόσο με τις εταιρείες όσο και με το αρμόδιο υπουργείο για το πότε θα τερματιστεί αυτή η «ομηρία», η απάντηση που λαμβάνουν οι ναυτικοί είναι η ίδια: «Δεν ξέρουμε».

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

6 + 1 =