Έφυγε από τη ζωή ο συμπατριώτης μας Μιχάλης Σταύρου Μεγαλοκονόμος

Έφυγε από τη ζωή στις 14 Αυγούστου ο Μιχάλης Μεγαλοκονόμος του Σταύρου, κάτοικος Ποταμού. Ο συμπατριώτης μας αποτελούσε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Φιλαρμονικής Ποταμού Κυθήρων. Είχε κλίση στη μουσική από μικρός, μαθήτευσε κοντά στο μεγάλο δάσκαλο τον Δημήτρη Νοταρά που τον είχε διδάξει ακορντεόν. Όταν η μητέρα του του αγόρασε δώρο ένα ακορντεόν, αντικρίζοντάς το η χαρά του ήταν απερίγραπτη. Τη δεκαετία του 70 συμμετείχε σε διάφορα μουσικά σύνολα στα πολιτιστικά γεγονότα και τις γιορτές του νησιού.

Αρχικά ο Μιχάλης Μεγαλοκονόμος εργαζόταν μαζί με τον πατέρα του στο ελαιοτριβείο που είχαν στον Ποταμό, κοντά στο Παλαιό Νοσοκομείο. Αργότερα, μετά τη συνταξιοδότηση του πατέρα του και το κλείσιμο του ελαιοτριβείου, μετοίκησε στην Αθήνα όπου εργάστηκε στην εταιρεία Colgate. Μετά τη συνταξιοδότησή του επέστρεψε στα Κύθηρα με τη συζυγό του όπου διέμεινε στον Ποταμό για το υπόλοιπο της ζωής του.

Εκτός από την αγάπη του για τη μουσική, έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον για τη γεωγραφία και τον αθλητισμό. Υπήρξε αγνός φίλαθλος του αγαπημένου του Θρύλου. Τις Κυριακές έψελνε στο ναό της Παναγίας Ιλαριωτίσσης.

Τα τελευταία χρόνια είχε τιμηθεί από την Φιλαρμονική.

Συλλυπητήρια στους συγγενείς του. Αιωνία του η μνήμη.

michalis-stavrou-megalokonomos4
(Φωτογραφία: Εβίτα Σοφίου)
Michalis Megalokonomos
Ο Μιχάλης Μεγαλοκονόμος, δεξιά. (Φωτογραφία: Κοσμάς Μεγαλοκονόμος)

Michalis Megalokonomos

 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Χανιά – Κτηματολόγιο: Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει…

Στις 25 Μαρτίου 2026 γράφαμε σε αυτήν εδώ τη στήλη ότι...

Απάντηση Ανδρέα Μαριάτου στο άρθρο του Σταύρου Μεγαλοκονόμου

Αγαπητέ Σταύρο,Ναι, είναι δημοκρατική υποχώρηση (στην καλύτερη περίπτωση) να...
00:02:34

Αυλέμονας: Διαμαρτυρίες για τις εργασίες ανάπλασης εν μέσω τουριστικής περιόδου

Έντονη διαμαρτυρία για τον χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης...

Η ντροπή των Κυθήρων

Πρωϊνό Σαββάτου και ανοίγοντας τις ιστοσελίδες των τοπικών μέσων,...
03:15:43

Το Καμένο Πρόσωπο της Ελλάδας – Η Αχρηστοκρατία

Οι "Αντιθέσεις" έριξαν την αυλαία της τηλεοπτικής περιόδου, με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img