Λίγο πριν τις 11.00 το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης έγινε γνωστό από τον πρόεδρο της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς Αθηνών κ. Βρεττό Κυπριώτη, στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ότι έφυγε από τη ζωή ο Κυθήριος Διονύσης Κουλεντιανός ο οποίος υπήρξε μέλος του σωματείου με σημαντική προσφορά.

Ο Διονύσης Κουλεντιανός γεννήθηκε στον Πειραιά στις 7 Ιουνίου του 1935 από Κυθήριους γονείς. Απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής “St.Piere” ακολούθησε τον δρόμο της αυτομόρφωσης. Παντρεύτηκε με την Σταματούλα Κονόμου. Απέκτησαν δύο γιους. Ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία. Εργάστηκε επί σειρά ετών στην ΕΡΤ.

Με την ποίηση ασχολήθηκε από πολύ νεαρή ηλικία. Εξέδωσε αρκετά βιβλία με ποίηση, διηγήματα, μεταφράσεις. Αγαπημένοι τομείς της ενασχόλησής του η φιλοσοφία, η ψυχολογία, η μεταφυσική και οι θρησκείες. Στίχοι του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι και πλέον ξένες γλώσσες. Ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σε ελληνικές και ξένες ποιητικές ανθολογίες. Είχε εκδώσει τριάντα βιβλία. Είναι μέλος διακεκριμένων οργανισμών από το χώρο της ποίησης και του πολιτισμού.

Τα ιδανικά του Διονύση Κουλεντιανού ήταν η ελευθερία, η αγάπη και η έρευνα. Στο έργο του διακρίνεται ο ανθρωπισμός, ο έρωτας και ο ρομαντισμός. Το 1987 εξέδωσε τους Τσιριγώτικους Καημούς, μια συλλογή από μικρά διηγήματα εμπνευσμένα από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Κύθηρα. Ζούσε στον Πειραιά και παραθέριζε στην Αγία Πελαγία των Κυθήρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nine + one =