lorida-tis-gazas

Νέο μπαράζ βομβαρδισμών μέσω αεροπορικών επιδρομών το μεσημέρι της Παρασκευής, 14/05, στη Γάζα, με ισραηλινά μαχητικά να σφυροκοπούν την περιοχή, παρατείνοντας των εφιάλτη των Παλαιστινίων που συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές και τους νεκρούς τους.

Μετά από μία νύχτα-κόλαση, όπου, παρά την ανάκληση της χερσαίας εισβολής εντάθηκαν οι βομβαρδισμοί από αέρος, το Ισραήλ ξεκίνησε νέες επιδρομές σπέρνοντας τον τρόμο και τον θάνατο στη Γάζα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, τουλάχιστον 119 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, εκ των οποίων 31 παιδιά και δεκάδες γυναίκες, ενώ πάνω από 830 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, με την τραγική λίστα των θυμάτων να αυξάνεται.

Πέραν αυτού, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές σε πάνω από 200 κτίρια, ενώ 24 σχολεία έχουν φθορές ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ, η κλιμάκωση των επιθέσεων από την πλευρά του Ισραήλ δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στην πρόσβαση των Παλαιστινίων στο πόσιμο νερό, στο σύστημα αποχέτευσης καθώς και την υγειονομική περίθαλψη.

“Σαδιστικά” χτυπήματα από τους Ισραηλινούς – Ανακάλεσαν την χερσαία εισβολή

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το επιτελείο διένειμε στα μέσα ενημέρωσης ανακοινωθέν, στο οποίο τόνιζε πως χερσαίες δυνάμεις επιχειρούσαν “μέσα” στη Γάζα, κάτι που επιβεβαίωσε εκπρόσωπός του στο Γαλλικό Πρακτορείο. Όμως, δύο ώρες και κάτι αργότερα, ο στρατός έδωσε στη δημοσιότητα τη «διευκρίνιση» ότι δεν έχουν εισέλθει στρατιώτες του στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο στρατός του Ισραήλ διαβεβαίωσε ότι δεν έχουν εισέλθει χερσαίες δυνάμεις του στη Λωρίδα της Γάζας, όπως είχε ανακοινώσει το βράδυ της Πέμπτης, επικαλούμενος πρόβλημα “εσωτερικής επικοινωνίας” για να εξηγήσει τη διάψευση.

Όταν ζητήθηκε από τον εκπρόσωπό του να δώσει κάποια εξήγηση, αυτός ανέφερε πως υπήρξε “πρόβλημα εσωτερικής επικοινωνίας”.

Παρ’ όλα αυτά, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες το Ισραήλ συνέχιζε να βομβαρδίζει τη Γάζα με αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες εντάθηκαν και το μεσημέρι.

Αναφορικά με την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων στα σύνορα πάντως, η κατάσταση μέχρι στιγμής παραμένει ήρεμη, τουλάχιστον όπως μεταφέρουν.

Στο κενό η προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός

Αιγυπτιακή αντιπροσωπεία μεσολαβητών που έκανε επαφές με την παλαιστινιακή ηγεσία και με την κυβέρνηση του Ισραήλ με σκοπό να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός, εγκατέλειψε το Τελ Αβίβ χωρίς να μπορέσει να εξασφαλίσει καμία δέσμευση πως θα υπάρξει εκεχειρία από την ισραηλινή πλευρά, δήλωσε σήμερα πηγή ενημερωμένη σχετικά στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS από το Κάιρο.

Η αντιπροσωπεία ταξίδεψε στο Τελ Αβίβ χθες Πέμπτη. Νωρίτερα, είχε συναντήσεις με Παλαιστίνιους αξιωματούχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με την πηγή, η αντιπροσωπεία πρότεινε να υπάρξει προσωρινή ανακωχή που κατόπιν θα γινόταν μόνιμη. «Ωστόσο, μέχρι στιγμής η πρωτοβουλία αυτή δεν μοιάζει να έχει προοπτική (επιτυχίας)», τόνισε. «Προτάθηκε τρίωρη κατάπαυση του πυρός, κατόπιν εξάωρη, αλλά δεν υπήρξε καμία απάντηση». Οι Παλαιστίνιοι «απαιτούν το Ισραήλ να σταματήσουν τις επιθετικές ενέργειες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Το Ισραήλ από την πλευρά του, απλούστατα αρνείται να απαντήσει στις πρωτοβουλίες και τις εκκλήσεις για να υπάρξει κατάπαυση του πυρός. Η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία ήταν αναγκασμένη έτσι να φύγει από το Τελ Αβίβ».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twenty + 13 =