epistrofi-xardalia

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ και της Άντας Ψαρρά, «την ώρα που η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριχναν τις ευθύνες για τη διάδοση του κορονοϊού στους πολίτες και λίγο πριν από το δεύτερο οριζόντιο λοκντάουν, με εντολή Χαρδαλιά, παρά τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν, πέρασαν από το αεροδρόμιο τέσσερα άτομα της συνοδείας της τουρκικής μπασκετικής ομάδας Φενέρμπαχτσε που είχαν πυρετό. Τα μηνύματα δείχνουν ότι ο επικεφαλής δίνει εντολή να περάσει η αποστολή, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του αρμόδιου άντρα της Πυροσβεστικής ο οποίος βρίσκεται στον έλεγχο.»

Όπως φαίνεται στις εικόνες των τηλεφωνικών μηνυμάτων που αποκαλύπτει η «ΕΦ.ΣΥΝ», ο επικεφαλής της υπηρεσίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενημερώνει τον αρμόδιο αξιωματούχο της Πολιτικής Προστασίας πως 4 μέλη της αποστολής της Φενέρμπαχτσε είναι εμπύρετα.

Ο διαλογος σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η εφημερίδα είναι ο εξής.

Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό.

Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα.

Αξιωματικός: Σίγουρα;

Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς λοιπόν, φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα, να έχει δώσει σαφή εντολή να αγνοηθεί το γεγονός ότι πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα σε τέσσερα άτομα της συνοδείας της τουρκικής ομάδας. Αυτό που κάνει επίσης τρομερή εντύπωση είναι η αναφορά συνέχισης της συνομιλίας σε «πακιστανικό τηλέφωνο», κάτι που παραπέμπει σε πρακτικές εγκληματικών οργανώσεων.

«Σιγά μην μπλέξουμε, οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό»

Η συνέχεια του ρεπορτάζ είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Ο επικεφαλής δίνει εντολή να περάσει η αποστολή, παρά τις έντονες ανησυχίες του ανθρώπου της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στον έλεγχο του αεροδρομίου. Μάλιστα ο επικεφαλής φέρεται να απαντάει στις επικλήσεις του πυροσβέστη «Σιγά μην μπλέξουμε, οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό»

Επικεφαλής: Να περάσει η VIP στις αφίξεις.

Πυροσβέστης: Μην μπλέξουμε διοικητή, είναι και το ΕΚΑΒ εδώ.

Επικεφαλής: Σιγά μην μπλέξουμε, οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό.

Πυροσβέστης: ΟΚ.

Επικεφαλής: Τελείωνε (…) μόνο σε αυτό το κινητό γιατί στα δικά μας έχουμε στείλει πολλά.

Πυροσβέστης: ΟΚ.

Επικεφαλής: Πακιστάν ρε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άντας Ψαρρά: «η συνεχής αναφορά στα «πακιστανικά» τηλέφωνα επιβεβαιώνει το γεγονός ότι γνωρίζουν οι συνομιλούντες πως υπερβαίνουν τα καθήκοντά τους, προκειμένου να εκτελέσουν τις άνωθεν εντολές της πολιτικής τους ηγεσίας. Οσο για τη σύγκριση με την τραγωδία στο Μάτι είναι κι αυτή δηλωτική του τρόπου που είχε εργαλειοποιήσει τον θάνατο τόσων ανθρώπων η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Το τελευταίο στιγμιότυπο είναι η εντολή του αξιωματικού προς τα κατώτερα όργανα να επιτρέψουν την είσοδο αδιαφορώντας για τον άμεσο κίνδυνο.

Αξιωματικός: Εντολή του μεγάλου να περάσουν χωρίς έλεγχο. Εχει ενημερωθεί η ηγεσία. Ελπίζω να μη μας μπλέξουνε.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 + fourteen =