Kythira

Τα «κακώς κείμενα» της νεοσυσταθείσας Τουριστικής Επιτροπής Κυθήρων, καυτηριάζει με παρέμβασή του, το μέλος της επιτροπής, Επαμεινώνδας Σταμάτης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κος Σταμάτης, ο οποίος πρόσκειται στην δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, αποκαλεί την επιτροπή «διακοσμητική περικοκλάδα» και «πλυντήριο», καταλογίζοντάς της ότι έχει επωμισθεί έναν «ελαφρύ ρόλο», τον οποίο της επιφύλασσαν εκείνοι που την συγκρότησαν. Είτε από ανάγκη, είτε για λόγους «prestige», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Στο κείμενο, γίνεται αναφορά στην υπολειτουργία της επιτροπής, η οποία έχει συνεδριάσει μόλις μία φορά τον τελευταίο χρόνο και στην απουσία δημιουργικού προγράμματος δράσης για τον τουρισμό στο νησί, και αντ’ αυτού, προσάπτει στον πρόεδρο της επιτροπής, την κατηγορία του «αυλοκόλακα» του δημάρχου.

Τέλος, ζητά την έκτακτη συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής, προκειμένου αυτή να λάβει επισήμως θέση για την «πρωτοφανή ενέργεια μίσθωσης του Σπηλαίου της Χύτρας», όπως αναφέρει.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης.

Η Τουριστική Επιτροπή Κυθήρων και το Τριώδιο

Για άλλη μια φορά στα Κύθηρα, παίζεται η Νέα Πράξη του Θέατρου του Παραλόγου.

Η Τουριστική Επιτροπή των Κυθήρων, πιστοποιεί απόλυτα τον «ελαφρύ» ρόλο που της επιφύλασσαν, όσοι εξ ανάγκης και «prestige» την συγκρότησαν. «Διακοσμητική περικοκλάδα» δηλαδή, και ενίοτε πλυντήριο.

Για να γίνω απόλυτα σαφής, αναφέρω περιληπτικά.

Οι τελευταίες Δημοτικές Εκλογές έγιναν τον Μάιο του 2019. Ένα χρόνο μετά, στις 6-5-2020, με την αριθ.43/20 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συγκροτήθηκε η Τουριστική Επιτροπή. Βέβαια, για να μη παίρνουμε θάρρος, το επόμενο θέμα του Δ.Σ ήταν η «Έγκριση Προγράμματος Τουριστικής Προβολής για το έτος 2020». Τελειωμένα πράγματα δηλαδή, κάτι σκουπίσματα απομένανε για την Τουριστική. Γλάστρες!!

Δύο μήνες μετά, και αφού ουσιαστικά περνάγαμε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, στις 6-7-2020 έγινε η πρώτη, η μία και μοναδική συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής. Έκτοτε, η απόλυτη σιωπή, λες και τα έχουμε όλα λυμένα. Οκτώ μήνες μετά (!), πριν λίγες μέρες, παρουσιάστηκε ο πρόεδρος, όχι για να αναλάβει την ευθύνη της «θανατηφόρας» απραξίας, ή έστω για να κατεβάσει ένα δυναμικό, δημιουργικό Πρόγραμμα Δράσης που να συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις του Νησιού για τον Τουρισμό, μπροστά στις έκτακτες και πρωτοφανείς συνθήκες που μας επιφυλάσσει και αυτό το καλοκαίρι, αλλά για να υμνήσει τον Δήμαρχο!

Εντάξει. Η Τουριστική Επιτροπή θα κάνει τίποτα ή δεν μπορεί; Γιατί, αν δεν μπορεί, υπάρχει και ο δρόμος της αξιοπρέπειας και της παραίτησης.

Πάντως, η σημερινή μου παρέμβαση έχει άλλο σκοπό. Μπροστά στην πρωτοφανή ενέργεια μίσθωσης του Σπηλαίου της Χύτρας, καλώ τον πρόεδρο να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής (με τηλεδιάσκεψη, για να σταματήσουν οι δικαιολογίες) προκειμένου να λάβουμε θέση επί του θέματος. Διαφορετικά, τα μέλη της επιτροπής πρέπει να λάβουν δημόσια θέση και να ψηφίσουν επί του θέματος ενώπιον του Λαού των Κυθήρων.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × 1 =