manos-trifyllis

Την δυσφορία του εξέφρασε, με δηλώσεις του στο Kythera.News, το μέλος της δημοτικής παράταξης  “Κύθηρα Αντικύθηρα – Μένουμε Εδώ”, Μάνος Τριφύλλης, για την επιλογή του δημάρχου -και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής- Ευστρατίου Χαρχαλάκη, να προτείνει για την θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής, τον προερχόμενο από την δημοτική πλειοψηφία, Δημήτρη Καλλίγερο, σε μια εκλογή που έλαβε χώρα την Δευτέρα, 31/01.

Η αντίδραση του κ. Τριφύλλη έγκειται στο γεγονός ότι ο δήμαρχος, εκμεταλλευόμενος την νέα νομοθεσία που εισήγαγε η τωρινή κυβέρνηση και η οποία δίνει το δικαίωμα εκλογής στην θέση του Αντιπροέδρου της Ο.Ε. σε οποιοδήποτε μέλος και όχι σε μέλος της αντιπολίτευσης όπως ίσχυε με την νομοθεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «για λόγους διαφάνειας και πλουραλισμού», δεν έκανε δεκτή την πρόταση του κ. Τριφύλλη περί επανεκλογής του Νικολάου Μαγουλά ο οποίος προέρχεται από την μείζονα αντιπολίτευση.

Ο κ. Τριφύλλης κρίνει ως «προσχηματικές τις επικλήσεις της δημοτικής πλειοψηφίας για στήριξη κοινών λύσεων στον Δήμο», από την στιγμή που «σε κάθε ευκαιρία ακυρώνονται στην πράξη» και τις εντάσσει σε έναν γενικότερο «συγκεντρωτισμό» που διέπει την δημοτική αρχή.

Δηλώνει, τέλος, την απόφαση του δημοτικού συνδυασμού “Κύθηρα Αντικύθηρα – Μένουμε Εδώ” να μην εγκαταλείψει «την προσπάθεια εύρεσης σημείων σύγκλισης και δημιουργικής σύνθεσης απόψεων για την πρόοδο των νησιών μας».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen − seventeen =