Στη σημασία της περιοχής του Ορθόλιθου αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Κίνηση Πολιτών Κυθήρων-Dynamo Kythira, τονίζοντας ότι οι Κυθήριοι σε κάθε περίπτωση, είτε για πυρκαγιές, είτε για άλλους λόγους προστατεύουν τη γη τους. Υπενθυμίζει δε, ότι η περιοχή έχει ήδη αδειοδοτηθεί από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την παραγωγή αιολικής ενέργειας ενέργεια στην οποία έχουν εναντιωθεί οι πολίτες. Διαβάστε την ανακοίνωση:

Σβήστηκε η φωτιά στον Ορθόλιθο-παραμένει καυτή η περιοχή

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, έσβησε η φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη 24 Αυγούστου στην περιοχή του Ορθόλιθου αφού έκαψε χαμηλή βλάστηση.

Η περιοχή, με πολλές ιδιοκτησίες και κάποια αγροτόσπιτα, είναι γνωστή στους Κυθήριους από την άδεια παραγωγής που έχει δώσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για βιομηχανικό Αιολικό σταθμό, αποτελούμενη από 24 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 48 μεγκαβάτ.

Οι Κυθήριοι κάτοικοι έχουν προσφύγει μαζικά εναντίον αυτού του απαράδεκτου γεγονότος, καθώς επίσης ο Δήμος και η Εγχώριος, και η υπόθεση δικάζεται τον Νοέμβριο στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Η κυθηραϊκή γη προστατεύεται από τους θεσμούς και τους νόμους, αλλά πρώτα και κυρίως από τους Κυθήριους!

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

7 + 12 =