rena-dourou

Επίσκεψη στο Θριάσιο Νοσοκομείο, πραγματοποίησε η επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» και πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Η κα Δούρου διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις ελλείψεις, τις καθυστερήσεις και τις εκκρεμότητες που παρατηρούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, εν μέσω πανδημικής κρίσης.

Η πρώην Περιφερειάρχης δήλωσε:

«Τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελούν σήμερα, περίοδο σκληρής δοκιμασίας από την πανδημία, τα προπύργια του αγώνα για τη ζωή. Έναν αγώνα όπου τον πρώτο και κύριο λόγο τον έχουν εκείνοι που βρίσκονται ακούραστα στην πρώτη γραμμή. Οι άνθρωποι των δημόσιων νοσοκομείων, γιατροί και νοσηλευτές, που με λίγα μέσα κάνουν τα αδύνατα, δυνατά. Υπερβαίνουν εαυτούς γιατί κάθε ζωή, μικρού ή μεγάλου, είναι πολύτιμη. Για τους γονείς και τους παπούδες μας. Για τα παιδιά μας. Μια προσφορά αναντικατάστατη, που η αναγνώρισή της, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που η Δύναμη Ζωής, ως Διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής, έκανε τη στρατηγική επιλογή, στηρίξης με σύγχρονο εξοπλισμό όλων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ στην Αττική, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη ύπαρξης ενός ισχυρού δημόσιου συστήματος υγείας με δωρεάν πρόσβαση για όλους του πολίτες. Για αυτό το λόγο, κάθε ολιγωρία στην εγκατάσταση αυτών των μηχανημάτων  στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής κοστίζει. Η ολοκλήρωση του προγράμματος επείγει. Καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται», παρατήρησε η Ρένα Δούρου, μετά από τη συνάντησή της με τη Διοίκηση του Θριάσιου Νοσοκομείου, όπου επισκέφθηκε τους χώρους όπου έχουν ήδη  εγκατασταθεί :

• το ψηφιακό αγγειογραφικό συγκρότημα (αξίας 600.000)
• το ψηφιακό ακτινολογικό και ακτινοσκοπικό συγκρότημα (αξίας 300.000)
• οκτώ πλήρη αναισθησιολογικά μηχανήματα (αξίας 320.000)

Η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής, που επισκέφθηκε και το Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσoκομείου,  είχε γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση, όπου συζητήθηκαν προτάσεις επίλυσης των εκκρεμοτήτων, με τον Διοικητή του Νοσoκομείου, Δ. Αντωνίου, τη Διευθύντρια Ακτινολογικού, Α. Παπαευαγγέλου, τον Π. Πατέλη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ και τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων, Γ. Χαμηλάκη.

Η Ρένα Δούρου ενημερώθηκε για τις καθυστερήσεις που αφορούν  :

• στον πλήρη ψηφιακό ενδοσκοπικό πύργο
• στον πλήρη πύργο λαπαροσκοπικής χειρουργικής
• στα 5 μηχανήματα τεχνητού νεφρού
• στη μονάδα παραγωγής οξυγόνου

Εξαιτίας των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στα δημόσια νοσοκομεία για την προμήθεια και εγκατάσταση του κρίσιμου μηχανολογικού εξοπλισμού στα δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής, η Δύναμη Ζωής προχώρησε στην κατάθεση ερώτησης προς τη Διοίκηση της Περιφέρειας.

Ερώτηση της Δύναμης Ζωής για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο πρόγραμμα στήριξης των δημόσιων νοσοκομείων.

Τη Διοίκηση της Περιφέρειας φέρνει προ των ευθυνών της η Δύναμη Ζωής, ζητώντας να μην ακυρωθεί το πρόγραμμα 41.6 εκατομμυρίων της Δύναμης Ζωής, προς όφελος της δημόσιας υγείας, μια πρωτοβουλία που δεν αφορά μια Παράταξη ή ένα πρόσωπο, αλλά το καθολικό δικαίωμα πρόσβασης όλων σε σύγχρονες υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ζητά με δεύτερη ερώτησή της προς τη Διοίκηση της Περιφέρειας η Δύναμη Ζωής. Η πρώτη ερώτηση ήταν στις 17 Ιουλίου 2020.

Συγκεκριμένα, τα μηχανήματα θα έπρεπε να είχαν παραδοθεί τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2019 ενώ σήμερα εκκρεμούν:
1. Μαγνητικός τομογράφος 3 TESLA για το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».
2. Κύκλοτρο για το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο  «ΜΕΤΑΞΑ».
3. Κύκλοτρο για το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «ΟΙ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ».
4. Pet CT για το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «ΟΙ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ».

Με την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής Διοίκησης, βρισκόμαστε μπροστά στο εξής φαινόμενο.
Μια Διοίκηση που από τη μια αρνείται το ορθόν της πολιτικής αυτής ενώ από τη άλλη σπεύδει να την… “καπελώσει” πολιτικά και επικοινωνιακά, εγκαινιάζοντας με κάθε τρόπο τα ιατρικά μηχανήματα που εγκαθίστανται στα Νοσοκομεία της Αττικής. Το θέμα ίσως να μην είχε τόση σημασία, αν δεν παρατηρούνταν καθυστερήσεις, οι οποίες οφείλονται στη Διοίκηση. Οφείλονται δηλαδή κυρίως στο γεγονός ότι η Διοίκηση, καταρχήν, καθυστέρησε να αποδεχθεί και να ασχοληθεί σοβαρά με την πρωτοβουλία αυτή και κατόπιν καθυστέρησε  να έρθει σε επαφή με τα Νοσoκομεία της Αττικής, τα οποία με τη σειρά τους καθυστερούν να διαμορφώσουν τους απαραίτητους χώρους. Η δε διαμόρφωση αυτών των χώρων σχετίζεται με τις ευθύνες της Κυβέρνησης που αποδεικνύει έτσι την ιδεολογική της αλλεργία προς τα δημόσια Νοσοκομεία, που τα θέλει αποδυναμωμένα προς όφελος των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και διαγνωστικών κέντρων.

Έτσι το αποτέλεσμα των ευθυνών Κυβέρνησης και Περιφέρειας Αττικής είναι η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας στην Αττική!
Ούτε καν η έκτακτη συνθήκη της πανδημίας, ανάγκασε τη Διοίκηση της Περιφέρειας να επιταχύνει τη διαδικασία υλοποίησης των συμβάσεων που συνήφθησαν. Για λόγους που μόνο η ίδια γνωρίζει.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 − one =