domna-mixailidou-kythira

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, στα Κύθηρα. Η υφυπουργός επισκέφθηκε χωριά του νησιού και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και φορείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις ανάγκες τους.

Κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας της, η κ. Μιχαηλίδου επισκέφθηκε τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Ποταμού Κυθήρων και με τους προέδρους των Αγροτικών Συνεταιρισμών συζήτησε για όλα τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής, αλλά και για τις ενέργειες, που απαιτούνται, ώστε να αναδειχθούν περαιτέρω τα τοπικά προϊόντα.

Η υφυπουργός επισκέφθηκε, επίσης, το Γηροκομείο Κυθήρων, ενημερώθηκε για τη λειτουργία του από τη Διευθύντρια, περιηγήθηκε στους θαλάμους και συνομίλησε με τροφίμους. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η υφυπουργός δήλωσε: «Αξιοθαύμαστο το έργο και η αφοσίωση των εργαζομένων στο ιστορικό Γηροκομείο Κυθήρων, που λειτουργεί εδώ και μισό αιώνα. Με τις γιαγιάδες και τους παππούδες, που φιλοξενούνται, το προσωπικό, αλλά και τη διοίκηση, συζητήσαμε για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους. Η προστασία της ζωής των ηλικιωμένων είναι προτεραιότητα της ελληνικής Πολιτείας και φροντίζουμε αυτό να γίνεται πράξη κάθε μέρα σε κάθε δομή της χώρας μας».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ακολούθησε επίσκεψη στο Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια της οποίας η κ. Μιχαηλίδου ενημερώθηκε για τις δράσεις των νέων που γύρισαν στον τόπο τους, προκειμένου να αναδείξουν με τον πιο καινοτόμο τρόπο την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.

Η πρώτη ημέρα της περιοδείας ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση της υφυπουργού με τα στελέχη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, τρία χρόνια ακριβώς μετά τις εκλογές του 2019.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψή της στα Κύθηρα, η κ. Μιχαηλίδου επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο του νησιού, όπου είχε εκτεταμένες συνομιλίες με τον διοικητή και το προσωπικό του νοσοκομείου. Η υφυπουργός σημείωσε: «Το Νοσοκομείο του νησιού είναι μια υπερσύγχρονη δομή υγείας-πρότυπο, όχι μόνο για τις εγκαταστάσεις, αλλά και για τους ανθρώπους της. Με τον διοικητή, Γιώργο Μεγαλοκονόμο, και τους εργαζόμενους συζητήσαμε για τη σπουδαία δουλειά που γίνεται, αλλά και για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες φροντίδας».

domna-mixailidou-kythira

Ακολούθησε επίσκεψη στη Μητρόπολη Κυθήρων, αλλά και συνάντηση με τον δήμαρχο, Ευστράτιο Χαρχαλάκη και τους αντιδημάρχους, οι οποίοι ενημέρωσαν διεξοδικά την υφυπουργό για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το νησί, για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει καμία περιοχή της Ελλάδας εκτός του οπτικού μας πεδίου. Στόχος μας η βελτίωση της ποιότητας ζωής των νησιωτών μας, η στήριξή τους, για να παραμείνουν στον τόπο τους και η συνεχής ενίσχυση των δομών υγείας και εκπαίδευσης. Ως Πολιτεία σκύβουμε πάνω από τα προβλήματα των νησιών μας και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να τα στηρίζουμε έμπρακτα και με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Ανακοίνωση ΔΗΜ.Τ.Ο. Κυθήρων

Συνεχίζεται η σημαντική και ουσιώδες παρουσία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και εκπροσώπων της κυβέρνησης μετά το άνοιγμα των γραφείων της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κυθήρων στο όμορφο νησί μας. 

Σειρά είχε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κυρία Μιχαηλίδου Δόμνα, που αφού αφίχθη στα Κυθηρα αεροπορικώς την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 14:00, πραγματοποίησε άμεσα σειρά συναντήσεων με Τουριστικούς, Αγροτικούς και Εμπορικούς φορείς του νησιού μας. Επισκέφθηκε επίσης τη Μητρόπολη Κυθήρων, το Γηροκομείο, το Δημαρχείο και το Νοσοκομείο αποκομίζοντας εικόνες και απόψεις καταλήγοντας στις 20:00 στα γραφεία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας στο Λειβάδι για μια δίωρη εποικοδομητική συζήτηση με όλο το Διοικητικό Συμβούλιο. Τα θεμα στα συζήτησης αφορούσαν την πραγματική τωρινή κατάσταση του Σπηλαίου της Αγίας Πελαγίας στο Μυλοπόταμο, το κλειστό Βυζαντινό Μουσείο στο Κάτω Λειβάδι, την εσωτερική συγκοινωνία του νησιού και τα προβλήματα της, την προβληματική ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού και ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο , Σχολεία και Επιμόρφωση, Τουριστική Ανάπτυξη, Κριτήρια για νέους. 

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 14:00 αφίχθη στο νησί και ο Βουλευτής Α’ Πειραια Κος Μπουτσικάκης Χριστόφορος με στόχο την ιδία ως αν θέματα πληροφόρηση που διέπουν και επείγουν το νησί μας. 

Η Υφυπουργός και ο Βουλευτής Α’ Πειραια παραβρέθηκαν και στα εγκαίνια και αγιασμό του Αθλητικού, Πολιτιστικού και Ψυχαγωγικού Πολυχώρου Kamares Multivenue την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 20:00 και αναχώρησαν από το νησί μας στις 22:15, έχοντας πραγματοποιήσει μια ουσιώδη επίσκεψη. 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × four =