Άνδρας ελληνικής καταγωγής, ήδη γνωστός στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για κάποια υπόθεση, συνελήφθη νωρίτερα σήμερα για πιθανή εμπλοκή του στην υπόθεση δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, ο ύποπτος, οπαδός μεγάλης ομάδας, συνελήφθη στην Κυψέλη από στελέχη της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους για συμμετοχή του σε επεισόδια στην πόλη του Βόλου. Σε βάρος του συλληφθέντα, ο οποίος μεταφέρθηκε στις φυλακές Ναυπλίου, εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 12 δώδεκα μηνών και χρηματική ποινή 700 ευρώ.

Η ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα σε βάρος του, καθώς φέρεται να βρέθηκαν στοιχεία τα οποία τον εμπλέκουν στην υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή. Ο εν λόγω ύποπτος είχε ήδη καταθέσει το καλοκαίρι για τη δολοφονία του νεαρού φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, καθώς το επίμαχο χρονικό διάστημα φέρεται να βρισκόταν για διακοπές στη Κεφαλονιά. Στην κατάθεσή του, ωστόσο, είχε αναφερθεί σε ένα μαχαίρι.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στην περιοχή όπου έλαβε χώρα η τραγωδία, εντοπίστηκε όντως ένα μαχαίρι, στο οποίο υπάρχει το DNA του Μιχάλη Κατσουρή, καθώς και ένα αταυτοποίητο δείγμα. Για το συγκεκριμένο μαχαίρι θα πραγματοποιηθεί, πλέον, συμπληρωματική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το αταυτοποίητο γενετικό υλικό ταιριάζει με το DNA του συλληφθέντα.

Επίκεινται συμπληρωματικές απολογίες των προφυλακισθέντων χούλιγκαν
Στο μεταξύ, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές θα προχωρήσουν και σε συμπληρωματικές απολογίες των κατηγορουμένων χούλιγκαν, καθώς, με βάση την έκθεση της διεύθυνσης εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., από τα δείγματα DNA που ελήφθησαν από το σημείο της δολοφονίας, καθώς κι από συνομιλίες Έλληνα κατηγορούμενου στην υπόθεση, προκύπτει ότι «κάποιοι» γνωρίζουν περισσότερα από όσα παραδέχονται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο νεαρός φίλαθλος της ΑΕΚ.

Στην πολυσέλιδη έκθεση-πραγματογνωμοσύνη της ΕΛ.ΑΣ. που παραδόθηκε στην ανακρίτρια, αναφέρεται ότι σε δύο μαχαίρια που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας, βρέθηκε μείγμα γενετικού υλικού, στο οποίο εμπεριέχονται και γενετικά στοιχεία του Μιχάλη Κατσούρη. Το ένα από αυτά τα μαχαίρια αποδίδεται σε 23χρονο Κροάτη κατηγορούμενο, ο οποίος κατά την απολογία του στην ανακρίτρια είχε υποστηρίξει πως το μαχαίρι δεν ήταν δικό του.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, γενετικό υλικό των συλληφθέντων Κροατών χούλιγκαν φέρεται να έχει εντοπιστεί σε διάφορα πειστήρια από τον χώρο των επεισοδίων, όπως γάντια, καπέλα, ξύλινα κοντάρια, στειλιάρια, αλλά και στα οχήματα με τα οποία οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχαν έρθει στην Ελλάδα. Εξάλλου, αξιοποιώντας το βιντεοληπτικό υλικό που υπάρχει στη δικογραφία, οι Αρχές φέρονται να έχουν ταυτοποιήσει ως συμμετέχοντες στα επεισόδια περίπου 40 από τους 105 προφυλακισθέντες.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nine + 5 =