alkis-dolofonia

Ξεκινούν οι απολογίες των οκτώ συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση, θα περάσουν σήμερα τρεις εξ αυτών, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο (Πέμπτη) και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Πρόκειται για τους οκτώ που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, με εντάλματα που ενεργοποίησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Το προηγούμενο 24ωρο παραδόθηκε στις διωκτικές Αρχές ένα ακόμη άτομο, που είχε ταυτοποιηθεί για εμπλοκή στο φονικό κι αναμένεται να απολογηθεί με τη σειρά του ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας.

Όλοι οι παραπάνω διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Ανάμεσά τους είναι οκτώ Έλληνες κι ένας Αλβανός, 20 έως 25 ετών.

Εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα για τον 20χρονο στην Αλβανία

Πλέον αναζητείται μόνο ένα άτομο, που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό. Πρόκειται για 20χρονο, με καταγωγή από την Αλβανία, και για την περίπτωσή του εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης, το οποίο νρίσκεται στα χέρια των αλβανικών αρχών. Μάλιστα, πιστεύεται ότι 20χρονος διέφυγε στην γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από το υπουργείο της χώρας επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Τρίτης η άφιξη του εντάλματος και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Μάλιστα, οι έρευνες άρχισαν από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ενημέρωση, ωστόσο εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να έχει διαφύγει μόνος του ο νεαρός στην Αλβανία και μάλιστα από αφύλαχτες διαβάσεις όπως συνήθως συμβαίνει.

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη προφυλακιστεί ο 23χρονος που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη για την αιματηρή επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου στη Χαριλάου, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.

Νέα τροπή από την κατάθεση αστυνομικού

Τα όσα εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου περιγράφει στην κατάθεσή του ο αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης των δραστών της δολοφονικής επίθεσης.

Ο ίδιος περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια όσα υποστήριξαν οι συλληφθέντες, τον σχεδιασμό της οργανωμένης, όπως φαίνεται, επίθεσης κατά οπαδών του «Άρη», του Άλκη και των φίλων του.

Σύμφωνα με το thesstoday, αναφέρεται και στον ρόλο του τρίτου οχήματος το οποίο σταμάτησε στην οδό Γαζη, μπροστά από την παρέα του Άρη. Όπως έγινε γνωστό, η Αστυνομία αναζητά και 12ο άτομο.

Σε έναν από τους συλληφθέντες βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικής ουσίας ενώ ερωτηματικά προκαλεί η κατάθεση ενός εκ των δραστών ο οποίος ισχυρίζεται πως δεν επιτέθηκε στον Άλκη με το δρεπάνι, δίνοντας άλλη τροπή στην υπόθεση.

Αρνείται τα πάντα ο 25χρονος από την Αθήνα

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 25χρονος από την Αθήνα ο οποίος παραδόθηκε την Τρίτη(08/02), καθώς κατηγορείται για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Ο 25χρονος, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και κυρίως ότι εκτέλεσε την ανθρωποκτονία. Όπως ανέφερε η δικηγόρος του, ο ίδιος θέλησε να παραδοθεί στις αρχές και βρίσκεται στην διάθεσή τους.

Σύμφωνα με το Thesstoday, πρόκειται για οργανωμένο οπαδό του ΠΑΟΚ, ο οποίος διέφυγε στην Αθήνα πριν από μερικά εικοσιτετράωρα και θεωρείται αρχηγός της ομάδας που επιτέθηκαν στον Άλκη και τους δύο φίλους του τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης στη Χαριλάου.

Ασύλληπτος παραμένει ο 20χρονος Αλβανός που έχει διαφύγει στην χώρα του για τον οποίο εκδίδεται διεθνές ένταλμα, ο οποίος είναι φίλος του 23χρονου πρώτου συλληφθέντα και είχαν από κοινού απασχολήσει τις Αρχές και για την παρόμοια επίθεση του 2019, επίσης στην περιοχή του Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × one =