imerida-nisiotikon-dimon

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα Κύθηρα η ημερίδα «Νησιωτική Αυτοδιοίκηση: προκλήσεις και προοπτικές» που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ και πρ. Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Δημήτρης Μαραβέλιας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ και πρ. Δήμαρχος Πόρου κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ενώ συμμετείχαν διαδικτυακά ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Leendert Verbeek και ο Πρόεδρος του ΙΤΑ και Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος.

Στις εργασίες έλαβαν μέρος Δήμαρχοι νησιών αλλά και αστικών Δήμων από όλη την Ελλάδα, μέλη του Διοικητικού και του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΤΑ, εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών φορέων και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, που ανέλυσαν σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας, της λειτουργίας αλλά και των προκλήσεων των νησιωτικών Δήμων.

Ο Δήμαρχος Κυθήρων καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, τόνισε την ανάγκη θεσμικής θωράκισης των νησιωτικών Δήμων και ανέλυσε σειρά ζητημάτων που αφορούν στα νησιά, όπως αυτά συζητήθηκαν στην προ 3 μηνών συνάντηση των Δημάρχων των νησιών με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο τέλος, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Υφυπουργό και το Γ.Γ. Ναυτιλίας, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ και τον Δήμαρχο Βριλησσίων εκ μέρους του ΙΤΑ, ενώ ευχαρίστησε τον Διευθυντή του ΙΤΑ κ. Δημήτρη Σούφρα, τα στελέχη του ΙΤΑ και του Δήμου Κυθήρων και τους συνδιοργανωτές, για την άψογη προετοιμασία της ημερίδας.

Ο Δήμος μας, μέσω της πολυετούς αυτοδιοικητικής εμπειρίας του Δημάρχου κ. Ευστρ. Χαρχαλάκη, βρίσκεται στο επίκεντρο των θεσμικών εξελίξεων που αφορούν την αυτοδιοίκηση και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει δυναμικά σε κάθε επίπεδο, προκειμένου να επιλυθούν τα σοβαρά θεσμικά και διοικητικά θέματα που απασχολούν τους νησιωτικούς Δήμους και επηρεάζουν άμεσα και καθοριστικά την καθημερινότητα των πολιτών.

Δείτε την ομιλία του Δημάρχου Κυθήρων εδώ

Φωτο: Διονύσιος Ανδρόνικος

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five + 18 =