Αγαπητοί συμπατριώτες, φίλοι και φίλες,

θέλω να σας γνωστοποιήσω ότι συμμετέχω ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο συνδυασμό του Στράτου Χαρχαλάκη “Κύθηρα Αντικύθηρα – Καινούργια Mέρα”.

Τον τόπο μας τον αγαπώ ιδιαίτερα και τις τελευταίες τρεις δεκαετίες που μένω μόνιμα στα Κύθηρα, αγωνίζομαι για τη λύση των καθημερινών μας προβλημάτων και τη βελτίωση της ζωής μας στο ακριτικό νησί που επιλέξαμε να ζήσουμε.

Γνωρίζω από πρώτο χέρι όλες τις δυσκολίες της ζωής στο νησί μας και έχω βιώσει τις επίπονες συνθήκες της χειμωνιάτικης καθημερινότητάς του ως εκδότρια, ως σύζυγος και ως μάνα. Αποφάσισα να θέσω τον εαυτό  μου στην κρίση του Κυθηραϊκού λαού γιατί θέλω να βοηθήσω το νησί μας και τον κόσμο του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου.

Ευελπιστώ να αποτελέσω κι εγώ κομμάτι των αλλαγών με στόχο ένα καλύτερο και περισσότερο ελπιδοφόρο αύριο. Επιτρέψτε μου να γίνω η φωνή σας. Επιτρέψτε μου να μεταφέρω της επιθυμίες σας, τα προβλήματά σας, τις προσδοκίες σας, τις ελπίδες σας.

Με γνωρίζετε πολλά χρόνια, σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει ότι με οτιδήποτε καταπιαστώ το κάνω με κέφι και αγάπη, χωρίς να αποφεύγω την εργασία.  Ό,τι υποσχεθώ το φέρνω εις πέρας. Έχοντας την εμπιστοσύνη και την εντολή σας, να είστε σίγουροι/ες ότι θα εργαστώ ακόμα περισσότερο, ακόμα πιο έντονα.

Το μέλλον μπορεί να γίνει φωτεινό με βήματα σταθερά αλλά και με πράξεις αγάπης, συμπόνιας και αλληλοβοήθειας.

Στις 8 Όκτωβρίου ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να φέρω και στο Δημοτικό Συμβούλιο προτάσεις, που 30 χρόνια τώρα προτείνω και  παρουσιάζω μέσα από την εφημερίδα μου Kythera Summer Edition.  Ας χαράξουμε, λοιπόν, όλοι και όλες μαζί καινούργιους δρόμους για την επόμενη τετραετία. Είμαι βαθιά πεπεισμένη ότι ενωμένοι μπορούμε να αλλάξουμε τον δρόμο που οδηγεί στο αύριο. Να συνεχίσουμε λοιπόν, στη γραμμή και στα νέα προγράμματα που ήδη έχει δρομολογήσει ο Δήμαρχος για να πάει ο τόπος μας μπροστά.

Μια λαμπερή, όμορφη Καινούργια Μέρα μας περιμένει.

Με εκτίμηση και εγκάρδιες ευχές για ένα υγιές και δημιουργικό φθινόπωρο.

Μεταξία (Σία) Γεωργοπούλου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Κύθηρα – Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα / ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ευστράτιος ΑΘ. Χαρχαλάκης, Υποψήφιος Δήμαρχος 2024 – 2028

Βιογραφικό

ΜΕΤΑΞΙΑ (ΣΙΑ) ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στο Tamworth της Αυστραλίας από γονείς της Κυθηραϊκής διασποράς. Διαθέτει σημαντική διαδρομή στην κοινωνία των πολιτών της Αυστραλίας μέσα από πολύμορφους οδούς, όπως το ραδιόφωνο, τον πολιτισμό αλλά και την εκπροσώπηση σε σημαντικούς πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς κυβερνητικούς θεσμούς. Διετέλεσε εκλεγμένη στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας από όπου αγωνίστηκε, μεταξύ άλλων, για τη διατήρηση των ελληνικών προγραμμάτων του ραδιοτηλεοπτικού φορέα SΒS και την ίδρυση του δίγλωσσου σχολείου Alphington Grammar School.

To 1992 εγκαταστάθηκε στα Κύθηρα, τα οποία πάντα θεωρούσε πατρίδα της. Το 1993 ξεκίνησε την έκδοση της εφημερίδας Kythera Summer Edition, η οποία κυκλοφορεί ανελλιπώς τρεις δεκαετίες πια και αναδεικνύει σημαντικά ζητήματα του τόπου μας. Όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχει δυναμικά στη ζωή του νησιού, υποστηρίζοντας λειτουργικές προτάσεις στα προβλήματά του: για τη δημιουργία σύγχρονου σχολείου για τα παιδιά μας, για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, για την ανάδειξη και προστασία των μοναδικών πολιτισμικών στοιχείων των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, για την ουσιαστική διατήρηση του χαρακτηρισμού Natura των νησιών και την ανάδειξη της σπάνιας βιοποικιλότητάς τους, για τη δημιουργία μιας τουριστικής προοπτικής που θα ωφελεί τόσο τους κατοίκους όσο και τα οικοσυστήματα του νησιού. Υποστηρίζει τον αγώνα εναντίον της εγκατάστασης βιομηχανικών ανεμογεννητριών στο νησί. Στηρίζει τους στόχους της Ενεργειακής Κοινότητας Κυθήρων. Θεωρεί εξόχως σημαντική τη σύνδεση των ομογενών με τον τόπο καταγωγής τους αλλά και τη διαμόρφωση καναλιών επικοινωνίας με τους φορείς του απόδημου ελληνισμού των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ten + thirteen =