trifylleio-nosokomeio

Προβληματισμό δημιουργεί το ζήτημα που έχει προκύψει με την έκδοση πιστοποιητικού νόσησης από το Νοσκομείο Κυθήρων, για τους συμπολίτες μας στα Κύθηρα. Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγγελθεί στο Kythera.News περιστατικά με νοσούντες οι οποίοι αν και διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορονοϊό, το PCR test στο οποίο υποβάλλονται στο Νοσοκομείο δίνει αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ έχουν προηγηθεί θετικά self test και rapid test. Αποτέλεσμα αυτού να μην μπορούν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης.

Σήμερα καταγγέλθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων άλλο ένα περιστατικό συμπολίτη μας. Η κ. Ρία Κομηνού διαμαρτύρεται δημοσίως όχι μόνο για την ταλαιπωρία που υπέστη εκείνη και η οικογένειά της, αλλά και για την απαράδεκτη αντιμετώπιση από το Νοσοκομείο. Επίσης όπως αναφέρει έκπληκτη η κ. Κομηνού, νόσησε η οικογένεια, για τον σύζυγο και το παιδί εκδόθηκε κανονικά πιστοποιητικό (μετά από θετικό PCR), ενώ για εκείνη όχι(με αρνητικό PCR) και ενώ είχε διαγνωστεί θετική σε rapid test. Κι αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να έχει λάβει αναρρωτική άδεια και να μην μπορεί να πιστοποιήσει τη νόσησή της!

Μοχλός πίεσης για μαζικό εμβολιασμό η πολιτική του Υπ. Υγείας

Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι σύμφωνα με την Κ.Υ.Α της 4ης Ιανουαρίου 2022 οι εμβολιασμένοι αρκεί να έχουν θετικό rapid test για την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης και οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να επιβεβαιώνουν την θετικότητα με PCR. Προκειμένου για αναρρωτική άδεια από την εργασία αρκεί το θετικό rapid test για όλους τους εργαζομένους  το οποίο γίνεται δεκτό από όλους τους εργοδότες.

Συμπερασματικά, αν ένα μηχάνημα διενέργειας PCR μοριακού ελέγχου δίνει αρνητικό αποτέλεσμα, δεν μπορεί να χορηγηθεί στον ασθενή πιστοποιητικό νόσησης. Κι εκεί προκύπτουν διάφορα ερωτήματα. Ανιχνεύονται όλες οι μεταλλάξεις στο μηχάνημα του Νοσοκομείου ή μερικές; Πώς είναι δυνατόν να βγαίνει θετικό το τεστ σε έναν πολίτη και σε άλλο μέλος της οικογένειάς του, που νόσησαν ταυτόχρονα, να βγαίνει αρνητικό; Υπάρχει επάρκεια και ασφαλής λειτουργία στα Νοσοκομεία μας, άρα και σωστή διάγνωση – περίθαλψη, μετά την απομάκρυνση των ανεμβολίαστων υγειονομικών με ευθύνη της κυβέρνησης;

Τα ερωτήματα αφορούν πρωτίστως την Κυβέρνηση

Οι πολίτες πιστεύουν σε αρκετές περιπτώσεις ότι τα προβλήματα που προκύπτουν με τα πιστοποιητικά και την γενικότερη αντιμετώπιση του κορονοϊού οφείλονται στην διοίκηση του Νοσοκομείου. Όμως οι αποφάσεις που εφαρμόζονται στα υγειονομικά ιδρύματα εκδίδονται κεντρικά, από τον ίδιο τον υπουργό. Κατά συνέπεια ένας υπουργός και μια κυβέρνηση που έχουν δηλώσει πολλάκις ότι θα προσπαθήσουν να πιέσουν με κάθε τρόπο τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν, φέρουν και την κύρια ευθύνη. Από εκεί και πέρα, από κάτω, οι διοικήσεις είναι υποχρεωμένες να εφαρμόσουν την πολιτική του υπουργείου. Βέβαια τα ζητήματα συμπεριφοράς που αναφέρονται πρέπει να απασχολήσουν την διοίκηση και να δοθούν οι ανάλογες απαντήσεις.

Πλεύρης: Στόχος να έχουν καταργηθεί μάσκες και πιστοποιητικά μέχρι το καλοκαίρι

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες στην ΕΡΤ ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σχεδιάζεται να αφαιρεθούν από τα μέτρα η μάσκα και τα πιστοποιητικά μέχρι τις αρχές του Καλοκαιριού. Οπότε αναμένεται ένα τέλος στον παραλογισμό της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τους περιορισμούς ως μοχλό πίεσης για τον μαζικό εμβολιασμό.

Ακολουθεί η διαμαρτυρία – καταγγελία της συμπολίτισσάς μας κ. Κομηνού.

Καταγγελία προς νοσοκομείο Κυθήρων

Αρχικά επειδή δεν είμαι η μόνη που συμβαίνει το περιστατικό αυτό από το νοσοκομείο, θα ήθελα να παρακαλέσω και τους υπόλοιπους να έρθουν σε επικοινωνία με εμένα ώστε να προβούμε μαζικά σε καταγγελία.

Ενώ έχει νοσήσει, το παιδί μου από 6/3, εγώ 9/3 κ ο σύζυγός μου από 10/3, με rapid θετικά όλα από το φαρμακείο+ τα self test τα δικά μας είμασταν για 8 ημέρες θετικοί, προχθές ενώ προσπαθούσα να κατεβάσω πιστοποιητικό νόσησης δεν κατέβαινε!!! Του συζύγου κ του παιδιού να τονίσω πως βγήκε κανονικά το πιστοποιητικό.

Πήρα τηλέφωνο στο νοσοκομείο διότι τους εμπιστεύτηκα στο ότι το πιστοποιητικό θα κατέβει σε 14 ημέρες κ μου είπαν ΞΑΦΝΙΚΑ ότι το pcr το δικό μου ήταν αρνητικό!!! Μετά από 14 ημέρες!!!! Δεν με ειδοποίησε κανείς άμεσα ώστε να κάνω δεύτερο κ επιπλέον μου έγραψαν και άδεια για τη δουλειά μου με covid 19 επιβεβαιωμένη νόσηση!!!!! Αλλά τώρα ξαφνικά είναι αρνητικό το τεστ κ δεν μπορώ να κατεβάσω το πιστοποιητικό νόσησης.

Η δικαιολογία της διοίκησης που δεν με ”δέχτηκε” κιόλας ήταν ότι το rapid του φαρμακείου και τα self βγήκαν θετικά γιαπί πέρασα ΓΡΙΠΗ!!!!

Το παιδί και ο σύζυγος κορονοϊό και εγώ γρίπη!!!

Επειδή κάποιος ή κάποιοι παίζουν με τις λέξεις και ταυτόχρονα με τις ζωές μας και την ψυχική ηρεμία μας, θα ήθελα να παρακαλέσω όσοι είχαν παρόμοια απαράδεχτη αντιμετώπιση από το νοσοκομείο Κυθήρων να μου στείλουν μέσω inbox στοιχεία τους ώστε να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες.

Ήδη είμαστε 3 άτομα, όμως το θέμα πρέπει να λυθεί και άμεσα κιόλας και θέλουμε όλα τα περιστατικά αυτά και το θέμα να φθάσει στο αρμόδιο υπουργείο!

Έως εδώ με την κοροϊδία.

Εάν κάποιοι δεν θέλουν να δουλεύουν σωστά πρέπει να πάνε σπίτι τους χωρίς να τους πληρώνουμε αδρά από την τσέπη μας. ΕΛΕΟΣ δηλαδή.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία τα έχω στην κατοχή μου, όπως και την άδεια για covid νόσηση που ωστόσο είναι άχρηστη ως προς το πιστοποιητικό. Το θέμα εκτός από οικονομικό είναι και ΗΘΙΚΟ και θα πρέπει να λυθεί

ΡΙΑ ΚΟΜΗΝΟΥ

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × four =