kakokairia-noikokyria-apozimioseis

Οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα αποζημίωσης για τις ηλεκτρικές συσκευές στις οποίες προκλήθηκε βλάβη λόγω των διακοπών ρεύματος από την ΔΕΔΔΗΕ κατά την κακοκαιρία «Ελπίδα», επισημαίνει η ΕΕΚΕ της ΓΣΕΕ.

Η αίτηση γίνεται μέσω της πλατφόρμας του ΔΕΔΔΗΕ και οι καταναλωτές πρέπει να ακολουθήσουν την εξής διαδικασίας:
–    Η αίτηση αποζημίωσης υποβάλλεται εντός το πολύ τεσσάρων (4) εργάσιμων ημερών από το συμβάν, στο τοπικό γραφείο του ΔΕΔΔΗΕ, από το οποίο εξυπηρετείται το ακίνητο.
–    Εφόσον διαπιστωθεί ευθύνη υπαλλήλων ή υπηρεσιών από σχετικές πράξεις ή παραλείψεις τους, αποζημιώνουν με χρηματικό ποσό, το ύψος του οποίου κρίνεται κατά περίπτωση και αναλόγως της ζημίας.
–    Ειδικότερα, εφόσον η βλάβη των συσκευών οφείλεται σε τυχαία βλάβη του ουδετέρου αγωγού του δικτύου χαμηλής τάσης σας χορηγούμε, αναλόγως της ζημίας σας, χρηματικό ποσό έως 300 € ή έως 400 € για μονοφασική ή τριφασική παροχή αντίστοιχα.

Για την καταβολή της αποζημίωσης ή του χρηματικού ποσού θα πρέπει:

–    να υποβάλετε έγκαιρα την παραπάνω αίτηση αποζημίωσης
–    να θέσετε στη διάθεσή της ΔΕΔΔΗΕ, εφόσον σας ζητηθεί, τις συσκευές ή τον εξοπλισμό που έχει υποστεί βλάβη, για έλεγχο πριν από την επισκευή τους
–     να θέσετε στη διάθεσή της ΔΕΔΔΗΕ , όταν σας ζητηθεί, παραστατικά ηλεκτρολογικού συνεργείου τεκμηρίωσης της βλάβης και του κόστους επισκευής ή αντικατάστασης των συσκευών με άλλα παρόμοιων προδιαγραφών (τιμολόγια κ.λπ.)
–     να υπογράψετε Υπεύθυνη Δήλωσης αποδοχής της αποζημίωσης ή του χρηματικού ποσού που σας χορηγούμε

Ο ΔΕΔΔΗΕ  αποφασίζει επί των αιτήσεων αποζημίωσης εντός δεκαπέντε εργάσιμων ημερών από την υποβολή τους, προστιθέμενου του χρόνου τυχόν καθυστέρησης για την υποβολή στοιχείων που ζητούνται ενώ σε περίπτωση αποδοχής της αίτησής σας, σας καταβάλλει χρηματικό ποσό, εντός ενός μηνός από την απόφαση επί της αίτησης.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

thirteen − five =